300 Bin'e dua mı olur

Yıldırım, Nevzat Şakar'la ilgili bir tape okudu. Şakar "O parayı bir hoca dua için istedi" dedi... Yıldırım "300 bin liraya hiç dua mı olur. Cübbeli yanımda kalıyor ve bana bedava okuyor" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2012 Güncelleme 30 Mayıs 2012, 02:20
300 Bin’e dua mı olur

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Nevzat Şakar'a bu sürpriz çıkışının ardından salonda gülüşmeler yaşandı

Futbolda şike davası kapsamında dün başlanan duruşlarda çapraz sorgu yapıldı. Çapraz sorguda hem sanıklar hem mahkeme başkanı hem de savcı soruları ardı sıra sorunca otaya ilginç diyaloglar yaşandı.

CÜBBELİ PARA İSTEMİYOR!
Çapraz sorgulama sırasında bir yandan sorular sorulurken diğer yandan iddianamede delil olarak kullanılar tapeler de okundu. Sözlerine devam eden Yıldırım, Fenerbahçe-Sivas maçı önceside gerçekleşen bir tapeyi okudu. Tapede Nevzat Şakar'ın 300 bin TL için bir hocaya Trabzonspor'a dua etmesi için 300 bin TL verdiği ifadesinin geçtiğini söyleyen Yıldırım, "Benim yanımda da hoca yatıyor onunla görüşüyorum, 300 bin TL bir hocaya verilir mi. O bana para almadan dua ediyor" dedi. Bunun üzerine Mahmeke Başkanı Mehmet Ekince Aziz Yıldırım'a "Yanınızda kim yatıyor" sorusunu yöneltti. Yıldırım da bu soruya "Cübbeli Ahmet Hoca" karşılığını verdi.

KAHKAHA TUFANI OLUŞTU
Yıldırım'ın bu sözünün ardından mahmeke salonundaki tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile izleyiciler gülmeye başladı. Bundan dolayı mahkemedeki gergin atmosfer bir süreliğine de olsa sona erdi. Gülüşmeler bitince mahkeme başkanının uyarısıyla çapraz sorgu devam etti.

POŞU POLEMİĞİ YAŞANDI
İddianamede kendi lehine olan bazı tapelerin konulmadığını belirten Aziz Yıldırım, mahkeme başkanının itirazı ile karşılaştı. Bunun üzerine Yıldırım "Poşu olayı oluyor 11 yıl, yumurta atıyor 5 yıl ceza veriliyor. Başkalarının siyaset ile tapesi var. Ama biz siyaseti buluşturmadık. Ben 11 aydır yatıyorum. Sadri Şener'in başbakan biter diye yaptığı görüşmeye suç duyurusu bile yok" dedi.

YILDIRIM'A UYARI
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Poşu diye bir şey yok. Teröristleri savunmaya girme konumuz da yok" diyerek Yıldırım'ı uyardı. Yıldırım da "Teröristlik bir durum yok" dedi.

iLK DEFA SES KAYDI DiNLENDi
Dünkü çapraz sorgu sırasında ilk defa ses kayıtları dinlendi. Fenerbahçe TV spikeri Yasir Kaya, "Ses kayıtları o kadar netti ki televizyondan bile daha iyi duyuluyordu. Çok şaşırdım" ifadesini kullandı.