Monaco'nun kralı Webber

Formula 1'de sezonun altıncı yarışına Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber damga vurdu... Bu sezonki ilk galibiyetini elde eden Webber'ın ardından Rosberg 2., Alonso üçüncü, Vettel dördüncü oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2012 Güncelleme 28 Mayıs 2012, 00:00
Monaco’nun kralı Webber

İÇİNDEKİLER

Formula 1'de heyecan, Monaco Grand Prix'si ile devam etti. Cumartesi günü yapılan sıralama turları sonunda, Michael Schumacher'in ardından ikinci olan ancak Alman pilotun cezası nedeniyle yarışa pole pozisyonunda başlayan Red Bull pilotu Mark Webber, müthiş yarışı birinci olarak noktaladı.

FORMULA'DA BİR İLK YAŞANDI
Avustralyalı pilot, bu pistte son 3 yılda 2. kez mutlu sona ulaşma başarısını gösterdi. Formula 1 sezonunun 6. ayağı olan Monaco Grand Prix'sinde yarışa ilk cepten başlayan Webber, 1:46:06.557'lik derecesiyle kariyerinin 8. galibiyetini elde etti. Bu sonuçla, Formula 1 tarihinde ilk kez ilk 6 ayağı farklı pilotlar kazanmış oldu.

MONACO'DA ROSBERG İKİNCİ
Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg yarışı ikinci sırada tamamlarken, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso üçüncü sırada yer aldı. Alman pilot Sebastian Vettel dördüncü, İngiliz pilot Lewis Hamilton beşinci ve Brezilyalı yarışcı Felipe Massa da altıncı sırayı aldı.

SCHUMACHER BİTİREMEDİ
Sıralama turlarında en iyi dereceyi elde etmesine karşın bir önceki ayak olan İspanya Grand Prix'sinde yaptığı kaza neticesinde 5 sıra geriden başlama cezası alan Mercedes pilotu Michael Schumacher ile McLaren pilotu Jenson Button yarışı tamamlayamadı.

ALONSO 76 PUANLA LİDER
Pilotlar klasmanda 76 puanla liderliğini koruyan Fernando Alonso'yu 73'er puanla Sebastian Vettel ile Mark Webber takip ederken Lewis Hamilton 63 puanla 4, Nico Rosberg ise 59 puanla