Seri uzadı

Beko Basketbol Ligi Yarı Final play-off dördüncü maçında Anadolu Efes ve Banvit karşı karşıya geldi. İlk üç çeyreği önde götüren Anadolu Efes son çeyrekte Banvit'in yakaladığı seriye engel olamayınca maçtan 73-71 mağlup ayrıldı ve seride durum 2-2'ye geldi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 21:02
Seri uzadı

İÇİNDEKİLER

Sinan Erdem'de oynanan dördüncü maça hızlı başlayan taraf Anadolu Efes'ti. Maçın ilk dakikasında 5-0'lık bir seri yakalayan Efes ilk çeyrekte altı buçuk dakika kalırken Savanovic'in de etkili oyunuyla skoru 7-2'ye taşıdı.

Top çevirerek rakibini yoran Efes pota altında ve dış şutlarda da etkili olunca Banvit savunmada sıkıntılı anlar yaşadı. İlk çeyreğin son iki dakikasına 18-12 önde giren Anadolu Efes ikinci çeyreğe 21-16 önde girdi.

İkinci çeyrekte Banvit rakibine daha kolay karşılık vermeye başladı. Devrenin bitimine sekiz dakikalık süre kalırken skoru 26-21'e taşıyan Banvit farkı beş sayıya indirdi.

Hücumda ve savunmada daha sert oynamaya başlayan Anadolu Efes, Banvit'e sayı şansı tanımayınca skor bir anda 33-22'ye geldi ve fark 11 sayıya çıktı.

Etkili oyununa devam eden Anadolu Efes farkı yavaş yavaş açsa da Banvit boyalı alanda bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalıştı. Banvit'in 8 sayısına 11 sayıyla karşılık veren Anadolu efes ilk devreyi 44-30 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte Anadolu Efes farkı korumak için uğraşırken Banvit de arayı kapatmak için pota altından ve üçlüklerle sayılar bulmaya çalıştı. Efes'te Kerem Gönlüm ve Sinan Güler öne çıkan isimlerdi. Kerem boyalı alanda sayılar üretirken Batista'nın hücum ribauntlarında sahneye çıkmasıyla ve Sinan Güler'in dış şutlarıyla farkı tekrar açma fırsatları bulan Anadolu Efes, Chuck Davis ve Simmons'un boyalı alandan bulduğu sayılara engel olamayınca farkı daha fazla açma imkânı yakalayamadı.

Cenk Akyol'un isabetli dış şutlar ve üçlüklerle Anadolu Efes'e skor anlamında büyük katkı sağlamasıyla mavi beyazlılar üçüncü çeyreği 64-52 önde tamamladı.

Son çeyrekte Banvit, Efes'i alan savunması yaparak durdurmaya çalıştı. Zaman zaman adam adama savunmaya da dönen Banvit, Efes'in sayı bulamadığı hücumlarda sayı üretme konusunda bir seri yakalamakta sıkıntı çekince farkı eritemedi. Maçın son altı buçuk dakikasına Anadolu Efes'in 64-53 üstünlüğüyle girildi.

Cenk Akyol son üç maçtır yakaladığı yükselişi bu karşılaşmada da sürdürdü. Topu aldığında direk potaya yönelerek sayılar üreten Cenk'e Banvit'te Barış Ermiş boyalı alandan cevap vermeye çalıştı.

Maçın son dört dakikasına girilirken karılaşmada roller değişti. Barış Ermiş'in pota altında, Bajramovic'in de dış şutlarda art arda sayılar üretmesiyle Banvit farkı eritti. Efes'e sert savunma yaparak sayı şansı da tanımayan Banvit, son üç dakikaya 66-63'le girerek farkı üçe indirdi. Baskılarını artıran Banvit alınan hücum ribaundunun ardından İzzet'in bulduğu üçlükle skoru 63-63'e getirdi ve durumu eşitledi.

Son bir buçuk dakika kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Son 40 saniyeye Banvit 70-69 önde girdi. İki takım da taktik faullere başvururken son 6 saniyede 73-71 Banvit üstünlüğü vardı. Anadolu Efes son hücumda üçlükle maçı galip tamamlamak istese de atış girmeyince maç Banvit'in 73-71 üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sonuçla seride durum 2-2'ye geldi. İki takım arasında beşinci ve son maç 26 Mayıs Cumartesi günü Bandırma'da oynanacak. Bu maçtan galip ayrılan ekip finalde Beşiktaş'ın rakibi olacak.