İşte icraya verme nedeni!

Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı Yiğit Şardan, sarı - kırmızılı kulüpten alacağı 270 bir lirayla ilgili olarak icraa takibi başlatmasının nedeninin bir birikim sonucu olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 19:15
İşte icraya verme nedeni!

İÇİNDEKİLER

Şardan, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Beni tanıyan herkes biliyor ki ben o para için normal şartlarda icraa tabiki yapmam. Kaldı ki o para için aralarından dostlarım olan yöneticilerden bir tanesi 'bir bağış makbuzu kessek de bu parayı kulübe hibe etsen' deseydi, 'tabii ki' der, alacağımdan vazgeçerdim. Fakat son bir yıl içerisinde öylesine çirkin olaylarlar oldu ki, başta Adnan Polat olmak üzere biz yöneticiler, bunları konuşmaktan bile esef duyuyoruz." dedi.

"BENİMLE ALAY EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM"
Şardan, "Galatasaray tarihinde hiç yaşanmamış bir ibra sorunu yaşadık. Sineye çektik. Arkasından Galatasaray başkanı ikinci kez disiplin kuruluna verildi. Bunu da sineye çektik. Kaybolan bir makbuz nedeniyle Galatasaray'ın eski başkanı suçlandı. 5 tane denetim kurulundan geçiyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Bunların hiçbir tanesinin bulamadığı bir makbuzu, 1 milyon dolarlık makbuzu, organize suçlardan gelen polisler buluyorlar. Bundan dolayı da 2006 yılında başkan yardımcısı görevinde bulunan Adnan Polat suçlanıyor. Beni değişik ithamlarla suçladılar. Yok şirketlerim kulübe fatura kesmiş, yok Galatasaray'dan menfaat sağlamışım. Biz Galatasaray'ın önündeki bütün sorunları halletmişisiz. Gelirleri 70 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkartmışız. Böyle bir kulübü bir sonraki yönetime devretmişiz. Böylesine bir zenginleşme sağlamışız.

Bunun karşılığında da bize yapılan şu: Adnan Polat yönetimi, son üç sene, bir firmanın dolandırıcılık araştırma bölümü tarafından denetlendi. Bir şey de bulunamadı. Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman insanda bir birikim oluyor. Bunların dışında 12 ay önecisinden kalan alacağım var. İlk 6 ay aramamışım bile. Makul bir zamanda bu borçlarını bana öderler diye düşündüm. Sonra bir defa telefon açtım. 1 hafta sonra dediler. Bekledim, bir 6 ay daha geçti. Sonra baktım ki benimle alay ediliyor. Ben de sonunda bir iş adamıyım. Kanuni hakkım var. Ben de kanuni hakkımı kullandım. Paramın tahsili için icraa sürecini başlattım."

Eski başkan yardımıcısı Yiğit Şardan, "Galatasaray Genel Kurulu bir konuda özür dilemek isterse, bunu ner Galatasaraylı kabul etmeli. Bizler de öyleyiz. Ama geçmişteki yaşanan olaylar. Sadece biz de değil, herkeste hayal kırıklığı ylaratmıştır. İnsanlar acaba ben de Galatasaray'a yönetici olursam ben de bunlarla muhatap olacakmıyım' diye düşünür oldu. Haksız yere itibarıszlaştırılmak korkusunu herkes yaşayacaktır. Adnan Polat'ın ibra sorununu ortadan kaldımak yönünde tek gündem maddeli bir genel kurul talep etmesi son derece doğal." dedi.

FATİH TERİM'E ŞÜKRETMEK GEREKİR
Şardan, "Yönetimin Fatih Terim'e şükretmesi gerekir. Bizim dönemimizde bir girişimde bulunduk, kendisini takımın başına geçirmek istedik; fakat başaramadık. Geçtiğimiz yaz Fatih Terim geldi, Florya'yı derledi topladı. Galatasaray şampiyon oldu, hepimiz çok mutluyuz. Fakat şu bir gerçek ki Galatasaray Yönetimi son bir senede şike ve teşvik konusunda etkisiz kaldı." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ekonomik konularda sadece varlık satışı yaptılar, günü kurtarmaya çalıştılar. Bu aset satışlarıyla bu sene geçiştirilmeye çalışıldı. Bizim böyle bir lüksümüz olmadı, biz bu asetleri yaratmak için çalıştık. Biz stattan, Riva arazisinin 40 sene sonra satılmasına kadar, şirket birleşmesinden sponsorluk gelirlerinin 4'e, 5'e katlamasına kadar bir çok şey yaptık. Talihsizlik o dur ki sportif başarıyı yakalayamadık. Galatasaray Yönetimi, bir senelik vizyonlarla yönetilemez. Kısa vadeli projelerle Galatasaray'ı yönetemezsiniz."