Ara transferin yıldızı "Sow" oldu

Futboldaki şike soruşturması Ocak ayında haberlere damga vururken, şike iddialarının gölgesinde kalan ara transfer haberlerinde ise Fenerbahçe'nin Lille'den aldığı Fransa ligi gol kralı Moussa Sow'un adının öne çıktığı belirlendi.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 04 Şubat 2012, 12:34
Ara transferin yıldızı Sow oldu

İÇİNDEKİLER

Interpress'in yaptığı araştırmada, geçtiğimiz ay spor sayfalarında yayınlanan transfer haberleri içinde, ilk sırada toplam 837 haberle sarı-lacivertli takımın ikinci yarı yeni gol umudu olan Senegal'li oyuncu Sow yer aldı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği raporda, geçen bir aya yakın sürede ara transferin gündeminde yer alan ikinci futbolcu ise isminin çıktığı 432 haberle Samsunspor'un kadrosuna kattığı Yunanlı golcü Theofanis Gekas oldu. Üçüncü sırada hakkında yayınlanan 385 haberle Gaziantepspor'dan Trabzonspor'a transfer olan Olcan Adın yer aldı. Galatasaray'ın Manisaspor'dan renklerine kattığı Yiğit Gökoğlan, spor sayfalarında 378 defa haber olurken, Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Torric Jebin de 369 haberde yer aldı.

ORDUSPOR'U TRANSFERLERİ BASINDA GENİŞ YER BULDU


Ara transfer döneminde yaptığı transferlerle en çok haberi çıkan kulüplerden biri de Spor Toto Süper Lig'e yıllar sonra çıkan Orduspor oldu.

Dünyaca ünlü teknik direktör Hector Cuper'i takımın başına getiren mor - beyazlı takımın bu transferi yazılı basında 613 haberle yer alırken, eski oyuncusu Bruno Menzenga'yı yeniden kadrosuna kattığının haberleri 342 kez, İspanyol gülcü Javito'nun transfer haberleri de 187 kez yankı buldu. Orduspor böylece gerçekleştirdiği transferlerle toplam bin 142 haberde yer aldı.