Renkleri barıştıran veda

"Ordinaryüs'ün" son yolculuğunda Türk futbolunun bütün renkeri bir araya geldi. Tablo harikaydı... Lefter ve Yıldırım'ın yazdığı veda mektupları herkesi duygulandırdı. Duygu seline Başbakan Erdoğan da alkışlarla eşlik etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2012 Güncelleme 16 Ocak 2012, 02:11
Renkleri barıştıran veda

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz cuma günü 87 yaşında hayata gözlerini yuman Türk futbolunun efsane ismi, ordinaryüs lakaplı yıldızı Lefter Küçükandonyadis, dün onbinlerin omuzunda son yolculuğuna uğurlandı.

ETRAFINDA 'YAY' OLDULAR
Lefter için ilk tören Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlendi. Onbinlerin katıldığı törende tezahüratlar Lefter için yapıldı. Ordiyayüs'un naaşını saha içine kadar Fenerbahçeli futbolcular taşıdı. Daha sonra futbolcular ve teknik ekip yay şeklinde dizilerek bir süre Lefter'in naaşının arkasında bekledi. Futbolcular daha sonra tribüne çıkarak töreni burada takip etti.

TÖRENE KATILIM ÇOK YÜKSEKTİ
Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF Başkan vekili Göksel Gümüşdağ, G.Saray 2. Başkanı Ali Dürüst, yönetici Refik Arkan. Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli de törene katılanlar arasındaydı.

MEKTUPLAR HERKESİ AĞLATTI
Törende Başkan Aziz Yıldırım ve Lefter'in birbirlerine yazdığı veda mektubu okundu. Mektuplar okunurken adeta duygu seli yaşandı. Mektuplar okunduktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da alkışlayanlar arasındaydı. Erdoğan, Lefter'in torunları ile de bir süre sohbet etti.

'SAMANYOLU' EŞLİĞİNDE GİTTİ
Lefter'in naaşı Saracoğlu'ndan Samanyolu müziği eşliğinde çıkartıldı. Lefter'in naaşı daha sonra Büyükada'da Aya Dimitri Kilisesi'ne götürüldü. Yapılan törenin ardından Lefter Küçükandonyadis'in naaşı vasiyeti üzerine Büyükada'da toprağa verildi.

LEFTER'İN TORUNU HERKESİ AĞLATTI
Türk futbolunun ''ordinaryüs'' lakaplı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in cenaze töreni Şükrü Saraçoğlu'nda yapıldı. Lefter'in kız torunu Özlem Katmer yaptığı konuşmayla tüm stadı gözyaşlarına boğdu. İşte o duygulu konuşma: "O mütevazilik denen kurumun simgesiydi. Geçen Temmuz ayında denizde yüzerken biz yorulurduk o yorulmazdı. Bize her zaman vatanına, milletine yakışır bireyler olmamızı öğütlerdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün onun başını okşaması unutamadığı en güzel çocukluk anısıydı. Rahat uyu, hepimizin efsanesi, sevgili dedemiz."

ŞEN: ÇOK İYİ BİR TÜRK'TÜ
Fenerbahçe'nin efsane başkalarından Ali Şen, Lefter için "Çok iyi bir Türk'tü. Şimdi hakkında ne konuşuluyorsa hakediyordu. Allah rahmet eylesin" dedi.

KOÇ, AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, cenazede Lefter'in ailesiyle yakından ilgilendi. Lefter'in torunları öpen ve kucaklayan Koç, "Başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Lefter?in ruhu şad olsun." dedi.

SON VEDADAN NOTLAR
Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan törende bir konuşma yaptı. Alex, "Bir yabancı olsam da Lefter'in vefatı beni derinden yaraladı. Onun bıraktığı çubuklu formayla ben burada olduğum sürece gururla ter dökeceğim. Her şey için teşekkürler Lefter Küçükandonyadis" ifadesini kullandı. EMRE Belözoğlu da "Böyle değerler kolay yetişmiyor. Bugün kendisini kaybettik ama öldükten sonra nesilden nesile anlatacak değerler yaşattı" dedi. ATLETICO Madrid'de forma giyen Arda Turan da dün takımının Villarreal ile oynadığı karşılaşmada Lefter'in vefatı sebebiyle maça kolunda siyah bantla çıktı.