20 ayda 5 yıl geriye

Hiddink yönetimindeki Millilerimiz son 5 yılın en kötü eleme performansını gösterdi... Milliler, 12 resmi maçın sadece 5'ini kazanırken Hiddink'e bir piyango da Ajax'dan çıktı... Ancak Hiddink'e teklif edilen rakam bizimkinin 4'te 1'i

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2011 Güncelleme 17 Kasım 2011, 01:53
20 ayda 5 yıl geriye

İÇİNDEKİLER

Ve Türkiye Milli Takımı'nda Guus Hiddink devri dün resmen sona erdi.. Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımımız'ın teknik direktörü Guus Hiddink ile yolların ayrıldığı resmen açıkladı.. Guus Hiddink yönetiminde A Milli Takımımız kabus gibi bir 20 ay geride bıraktı.. 20 aylık süreçte takımın başında çıktığı 12 resmi maçın sadece 5'inde galip gelen Hiddink, Milli Takım'da geriye adeta bir enkaz bıraktı.. TFF tarafından 8 ay önce kovulan Hiddink için dün bir mesaj yayınlandı: "Sayın Hiddink'in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Guus Hiddink'e görevde bulunduğu süre içindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz".

İSTATİSTİKLER ADETA YERLEBİR!
Türkiye, elemelerde son 5 organizasyon baz alındığında maç başına ortalama olarak en az puanı (maç başına 1.7 puan) toplarken, en çok yenilgiyi aldı, en az golü attı, en çok golü yedi. A Milli Futbol Takımı, Hiddink yönetiminde 16 maça çıkarken, bunlardan 7'sini kazandı, 5'ini yitirdi, 4'ünde de berabere kaldı. 12'i resmi, 4'ü özel bu 16 maçta Türkiye toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

KENDİ ÜLKESİ TAM DEĞERİNİ VERDİ!
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 8 milyon Euro gibi rakor bir para alan Guus Hiddink'e değerini Hollandalılar verdi.. Ajax, Sportif Direktörlük için Hiddink'e TFF'nin ödediği rakaman sadece 4'te 1'ini yani 2 milyon Euro teklif etti. Tecrübeli hoca ayrıca PSG ile de dirsek temasında.