Muhteşem Sultan

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Rusya'yı set vermeden eze eze yenen Millilerimiz, tarihinde ikinci kez adını yarı finale yazdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2011 Güncelleme 29 Eylül 2011, 00:41
Muhteşem Sultan

İÇİNDEKİLER

Eurovolley 2011'de Türkiye, Rusya'yı 3-0 mağlup ederek tarihinde ikinci kez yarı finale yükseldi. Karşılaşmanın ilk setinde 5-2 geriye düşen Filenin Sultanları, Motta'nın aldığı molanın ardından toparlanıp müthiş bir mücadelenin ardından 27-25 üstünlük sağladı. İkinci sete de hücum hatalarıyla başlayıp 4-1 geriye düştük. Rusya'nın 8-5'lik üstünlüğünün ardından 6- 0'lık bir seri elde eden Türkiye, öne geçtiği gibi üstünlüğünü sürdürüp 2. seti de 25-21 önde tamamlamayı başardı.

SET VERMEDİK
İlk iki setin aksine final setine iyi bir başlangıç yapan Filenin Sultanları, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Üstünlüğünü devam ettiren Ay yıldızlı takım, bu seti de 25-19 kazandı ve 3-0'la yarı finale yükseldi.



RUSLAR'I ADETA SAHADAN SİLDİK
Türkiye, 4 Olimpiyat, 7 Dünya ve 17 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Rusya karşısında müthiş bir galibiyet elde ederek 2003'de evsahibi olduğumuz şampiyonanın ardından tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

YARI FiNAL 1 EKiM'DE
Filenin Sultanları'nın yarı finalde Polonya- Sırbistan maçının galibi ile karşılaşacak. Bu mücadele şampiyonanın evsahibi takımı Sırbistan'ın Belgrad şehrinde 1 Ekim Cumartesi günü oynanacak. Bu arada dünkü maçı az sayıda Türk taraftar da izledi.