Ve Kobe geliyor

Beşiktaş, Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant'la el sıkıştı. Kobe, aylık 800 bin dolar, şampiyonluk ve galibiyet primlerinin yanı sıra reklam gelirlerinden pay karşılığı Türkiye'ye geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2011 Güncelleme 21 Ağustos 2011, 00:00
Ve Kobe geliyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, uzun süredir peşinde olduğu Kobe Bryant'in transferine resmiyet kazandırmak için gün sayıyor. NBA'de yaşanan lokavtı fırsat bilerek önce New Jersey Nets'ten Deron Williams'ı kadrosuna katan Siyah-Beyazlılar, Los Angeles Lakers'ın dünyaca ünlü yıldızı Kobe Bryant'la da aylık 800 bin dolar, şampiyonluk ve galibiyet primlerinin yanı sıra, Beşiktaş'ın basketbol reklamlarından da alacağı pay karşılığında el sıkıştı.

ÇİN FEDERASYONU ONAY VERMEDİ
Siyah-Beyazlılar'ın Kobe için önündeki en büyük engel Çin'in Shanxi Zhongyu takımıydı. Yıldız basketbolcu, aylık 2 milyon dolar karşılığında Çin ekibiyle anlaşmaya vardı. Kobe, Shanxi'ye imza atmak için beklerken Beşiktaş'a müjdeli haber Çin Basketbol Federasyonu'ndan geldi. NBA oyuncularına izin çıkmayınca Kobe, menajerleriyle Siyah-Beyazlılar'a haber göndererek aylık 800 bin dolar, şampiyonluk ve galibiyet primleri ile Beşiktaş'ın basketbol reklamlarından alacağı paya karşılık anlaştı.

HAFTA İÇİ GELİYOR
Bu gelişmeyle bir rüyasını gerçekleştirmek üzere olan Siyah-Beyazlılar, transfere resmiyet kazandırmak için önümüzdeki hafta içinde oyuncunun Türkiye'ye gelsemini bekliyor.

ÇİNLİLER ÖFKELİ!
Kobe Bryant'ın Çin'in Shanxi Zhongyu takımıyla anlaşmasına rağmen Çin Basketbol Federasyonu'nun NBA patentli oyunculara izin vermemesi üzerine transferinin gerçekleşmemesi Çinli basketbolseverleri çileden çıkardı. İnternet forumlarında, "Kobe'yi istiyouruz" görüşü ağır bastı.