Aslan pes etmiyor

Beko Basketbol Ligi Play-off finalinde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown serinin 5. maçında karşı karşıya geldi. Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker'i 71-72 mağlup ederek seride durumu 3-2 yaptı.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2011, 23:00

İÇİNDEKİLER

Ezeli rakipleri 26 yıl sonra karşı karşıya getiren ve 0-0 eşitlikle başlayan final serisinde kendi evindeki ilk iki maçı 81-59 ve 95-74'lük sonuçlarla kazanan Fenerbahçe Ülker, 2-0 öne geçti. Taraftarının önünde Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki serinin üçüncü maçını uzatma sonunda 97-93 kazanarak, seride durumu 2-1 yapan Galatasaray Cafe Crown, aynı salondaki serinin dördüncü maçını ise 85-74 yitirerek, 3-1 geriye düştü. Serinin beşinci maçını ise Galatasaray Cafe Crown 71-72 kazanarak, seride durum 3-2 yaptı. Altıncı maç 17 Haziran Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR SALONU DOLDURDU
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacağı maçta salonu doldurarak, serinin beşinci maçında oyunculara büyük destek verdi. Karşılaşma öncesinde tezahüratlara başlayan taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan oyuncularını tribünlere çağırıp, alkışladılar. Bu arada, basın tribünün karşısındaki pota arkasına ''Bildiğiniz bir oyun varsa onu oynayalım'' diye pankart asan taraftarlar, ezeli rakiplerine gönderme yaptı.

KOCAMAN DA İZLEDİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da karşılaşmayı izledi.

Kocaman, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Murat Özaydınlı ve İlhan Ekşioğlu ile birlikte aynı locadan takip etti. Fenerbahçeli diğer yöneticiler ise diğer localardan karşılaşmayı izledi. Salona erken gelen Aziz Yıldırım, locadaki yerini aldığında sarı-lacivertli taraftarlar ''Büyük Başkan'' diye tezahürat yaptı. Yıldırım, taraftarları selamlayarak karşılık verdi. Fenerbahçeli taraftarlar, Aykut Kocaman'ı da locada görünce ''Sen bizim Kocaman gururumuzsun'' diye tezahürat yaptı. Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Üstünberk de karşılaşmayı locadan izledi.

MAÇIN ENLERİ

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Galatasaray Cafe Crown'un Fenerbahçe Ülker'i 72-71 yendiği karşılaşmanın en skorer oyuncusu sarı-kırmızılı Luksa Andric oldu.
Takımının kazanmasında önemli rol oynayan Andric, 22 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ile oynadı.
Galatasaray Cafe Crown'da Joshua Shipp 13 sayı, 8 ribaunt ile mücadele ederken, Ermal Kurtoğlu da 12 sayı kaydederek, çift haneli sayılara ulaştı.
Fenerbahçe Ülker'de ise en skorer oyuncu 16 sayıyla Emir Preldzic olurken, Roko Ukic 14, Darjus Lavrinovic 12, Oğuz Savaş da 11 sayı kaydetti.

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki derbi maçta iki takım da dış atışlarda çok kötü bir yüzde ile oynadı.Sarı-lacivertli takım, dışardan attığı 26 atıştan 6'sını (yüzde 23,1) sayıya çevirirken, Galatasaray Cafe Crown da 17 atıştan 4'ünde (yüzde 23,5) isabet sağladı.

Fenerbahçe Ülker'de Preldzic 7 atıştan 3'ünde, Ukic, Ömer Onan ve Marko Tomas 4 atıştan birinde isabet bulurken, Lavrinovic'in 3 atışı sayı getirmedi.

Sarı-kırmızılı takımda ise Preston Shumpert'ın 6 atışın hiçbirini sayıya çevirmemesi dikkati çekti.
İki sayılık atışlarda ise Galatasaray Cafe Crown yüzde 60,5 ile (38 atışın 23'nü sayıya çevirdi), Fenerbahçe Ülker de yüzde 47,4 ile (38 atışın 18'inde sayı buldu) oynadı.

Galatasaray Cafe Crown, ribauntlarda ezeli rakibine 40-33 üstünlük sağladı. Sarı-kırmızılı oyuncu Shipp 5'i savunma, 3'ü hücum olmak üzere toplam 8 ribauntla en çok ribaunt alan oyuncu oldu. Konuk takımda Andric 7, Shumpert 5, Ermal, Haluk, Tutku ve Caner de 3'er ribaunt aldı.

Fenerbahçe Ülker'de ise Kaya Peker 7, Oğuz 6, Preldzic, Lavrinovic ve Ömer Onan da 4'er ribaunt alarak öne çıkan isimler oldu.