İstanbul boğası

Tüm dünyada 550 milyon kişinin izlediği yarışta sezonun en büyük heyecanı yaşandı. Gelecek yıllar için

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2011 Güncelleme 09 Mayıs 2011, 02:15
İstanbul boğası

İÇİNDEKİLER

Formula 1'de sezonun ilk Avrupa yarışı olan Türkiye GP'sinde zafer beklendiği gibi Red Bull'un oldu... Geçen sezonun şampiyonu Sebastian Vettel beklendiği gibi ilk sırada yer alırken, takım arkadaşı Mark Webber de ikinci olunca Red Bull duble yaptı.

HARİKA GEÇİŞLER YAŞANDI
Yarışa ilk cepte başlayan Sebastian Vettel, müthiş pit stop stratejisiyle tüm yarışı lider götürdü ve Türkiye'de ilk zaferini yaşadı. Harika geçişleriyle sezonun en heyecanlı yarışına sahne olan İstanbul Park'ta Ferrari'den Fernando Alonso'yu nefesleri kesen bir atakla geride bırakan Webber kürsünün ikinci sırasına çıktı.

F-1'İN EN MODERN PİSTİ
Alonso üçüncü, İstanbul Park'ta geçen sezonun birincisi McLaren pilotu Lewis Hamilton ise dördüncü oldu. Türkiye'de daha 2006, 2007 ve 2008'de arka arkaya 3 kez zafer yaşayan Ferrari'den Felipe Massa ise 11. olabilildi. Dünya üzerinde yaklaşık 550 milyon kişinin izlediği yarış, İstanbul Park'a gelecek yıllar için umut oldu. Yetkililer F-1'in en modern pistinde mutlaka yarışların devam etmesi gerektiğini söyledi.

BÖYLE RENKLİSİNİ GÖRMEMİŞTİK!
İSTANBUL Park'ta gelecek yıl yarış olmayacak iddiaları Türkiye GP'sine ilgini çok artırdı. Geçen yıla göre seyirci sayısında yüzde 30'luk bir artış yaşanırken, tribünlerin çok büyük bir bölümü doldu. Çok renkli görüntülerin yaşandığı yarışta zaferi elde eden Vettel'e kupasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül verdi. Kupa töreninden sonra pilotlar büyük bir sevinç yaşarken, şampanyalar patlatıp podyuma çıkmalarını kutladılar. Özellikle duble yapan Red Bull ekibinin ve taraftarlarının sevinci görülmeye değerdi.