Lady Diana suikasti

Daha önce de 2 yıl ceza alan Hacettepe'nin dünyada yankı uyandıran skandalını Diana'nın ABD'li avukatları gün yüzüne çıkardı. Diana'yı önce yalan makinesine sokan avukatlar, ardından Hacettepe'nin doping testi tekniklerindeki hataları bir bir tespit ettiler. Ancak olan Fener'e oldu... Büyük bir yıldızı kaybeden Sarı-Lacivertliler Avrupa şampiyonluğu yolunda da büyük darbe aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2011 Güncelleme 18 Şubat 2011, 11:16
Lady Diana suikasti

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Hacettepe Üniversitesi'nin doping skandalıyla çalkalanıyor... Fenerbahçe, sezon başında dünyanın en büyük bayan basketbol yıldızı Diana Taurasi'yi transfer etmiş ve büyük yankı uyandırmıştı. Fakat ABD'li yıldızın ligde oynanan İstanbul Belediyesi maçı öncesinde doping kullandığının açıklanması gündeme bomba gibi düşmüştü.

B NUMUNESİ DE POZİTİF ÇIKMIŞTI
Basketbol Federasyonu'nun verdiği yetkiyle doping testlerini yapan Hacettepe Üniversitesi, açtığı A numunesi sonrasında Taurasi'nin idrarında 'modafinil' isimli yasaklı maddeye rastlandığını kamuoyuna duyurmuştu. Ardından B numunesinde de aynı sonuca rastlanınca ABD'li yıldız disiplin kuruluna sevkedilmişti.


PENNY TAYLOR DA GİTTİ
Avrupa Ligi'nin en büyük favorisi olan Fenerbahçe, bu şok gelişme sonrasında, Taurasi'nin sözleşmesini feshetmişti. Takımın bir başka dünya yıldızı Penny Taylor da bu olaydan 1 hafta sonra kendisinden doping testi için alınan idrar örneğinin Hacettepe'de değil Köln'de açılmasını istemiş, ardından da Fenerbahçe'den ayrılmıştı. Sarı-Lacivertliler, giden iki yıldızının yerine Angel McCoughtry ve Anete Jekabsone'i renklerine bağlamıştı.

TAURASI HEP "SUÇSUZUM" DEMİŞTİ
Fakat dün öğlen saatlerinde Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Fenerbahçe Kulübü'ne gönderilen yazı sonrası büyük bir skandal gün yüzüne çıktı. Açıklamada, Hacettepe'nin testleri yanlış yapmasından dolayı Taurasi'yle ilgili tedbir kararının kaldırıldığı belirtildi. Böylece ilk günden beri suçsuz olduğunu söyleyen ABD'li basketbolcu aklanmış oldu.



JACOBS, FBI AJANI GİBİ ÇALIŞTI!
Dünyaca ünlü bir yıldızın kariyerine leke süren ve Fenerbahçe'yi belki de olası bir Avrupa şampiyonluğundan eden Hacettepe'nin büyük skandalını ortaya çıkartan ise Taurasi'nin ABD'li avukatı Howard Jacobs ve ekibi oldu. İlk olarak Taurasi'yi Chicago Emniyet Müdürlüğü'nde yalan testine soktu.
Ardından WADA'nın teknikleri ile Hacettepe'nin tekniklerini karşılaştırıp yapılan hataları tespit etti.
Böylece tarihe geçecek bir skandalı gün yüzüne çıkarttı. Hacettepe de teknikler arasındaki hatasını kabul ederek büyük bir rezalete imza attı. Dünya bu skandalı konuşurken, Taurasi'nin yeniden Fenerbahçe'de forma giymeye sıcak baktığı öğrenildi. Eğer Taurasi dönerse, McCoughtry gidecek.

İLK TEPKİSİ 'WOW' OLDU!
ABD'li yıldız, telefonuna gelen "Doping cezan kalktı" mesajına, "WOW" diyerek yanıt verdi. Büyük bir hukuk mücadelesinin ardından aklanan Diana Taurasi, büyük müjdeyi dün sabah saatlerinde öğrendi. ABD'li yıldız, menajeri Ceren Ateş'ten saat 05.30'da gelen, "Doping cezan kalktı" mesajını, "WOW" yazarak yanıtladı.

MADDİ-MANEVİ DAVA AÇACAK
Büyük bir mutlulukla uykudan kalkan Taurasi'nin Hacettepe ve Basketbol Federasyonu'na maddi ve manevi büyük bir tazminat davası açacağı da gelen bilgiler arasında.

BAŞBAKAN'A GiDiYORLAR
Yaşananları 'rezalet' olarak değerlendiren Fenerbahçe'den yarın çok sert bir açıklama gelmesi bekleniyor. Başkan Aziz Yıldırım ise bugün Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuyu görüşecek.