'17'de 17' hayali çok erken bitti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2011 Güncelleme 31 Ocak 2011, 00:00

İÇİNDEKİLER

* Beşiktaş'ın Belediye karşısındaki puan kaybını neye bağlıyorsunuz?
Her maçın kendine göre bir sistemi vardır. Belediye dirençli, kontratağa iyi çıkan ve güçlü bir takım. Schuster'in hatalı bir kadroyla sahaya çıkması da önemli bir etkendi. Fernandes ve Aurelio ile iki ön libero ile sahaya çıkabilirdi. Beşiktaş'ın yediği ilk gol de böyle bir takıma yakışmadı. Cenk, sonrasında iyi kurtarışlar yaptı ama belki ama maçın sonucuna etki ettiğini söylersek abartmayız. Aurelio'nun kırmızı kart görmesi de takımın düzenini bozdu. Yenilen erken golle takımın geriye düşmesi de Siyah-Beyazlılar'ı olumsuz etkiledi. Alman hoca, Almeida'ya da fazla sabır etti. Bu arada Abdullah Avcı ve ekibinin de iyi konsantre olduğunu belirtmek lazım. Beşiktaş'a alan bırakmadılar.

* Genel olarak Beşiktaş'ı nasıl buldunuz?
Quaresma çok top getirdi. Guti, organizasyon yapmaya çalıştı. Almeida ikinci yarıda yoruldu. Defansta Ersan'ın sakatlığı nedeniyle yeni isimlerin sahada olması da savunma organizasyonunu bozdu.

* Bundan sonrası için görüşünüz nedir?
Beşiktaş'ta 17'de 17 hedefi ne yazık ki erken bitti. Bundan sonrası için 15'te 15 sloganı benimsenebilir. Siyah-Beyazlılar, bundan sonra rotasını UEFA Avrupa Ligi'ne çevirmek zorundadır. Bu kadro UEFA'da en az final oynayabilecek kaliteye sahip bir kadro. Schuster, elindeki isimleri verimli ve yerinde kullanırsa olmayacak bir şey deği. Ligde ise zirve ile olan fark açılıyor. Devler Ligi'ne gidilebilecek bir yer hedeflenmeli.



Adnan Aybaba