Sıra Madalyada

25. Üniversiteler Kış Oyunları'nı organize etmenin çok büyük bir olay olduğunu söyleyen GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül, "Açılış töreni muhteşemdi. Türkiye dünyaya olimpiyatlar için mesaj verdi. Artık hedef büyütme zamanı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2011 Güncelleme 29 Ocak 2011, 00:00
Sıra Madalyada

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Bundan sonra hedefimiz kış sporlarında da sporcularımızı madalya mücadelesi yaparken görmek" dedi.

SPORCU YETİŞMELİ
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın kendileri açısından çok iyi gittiğini, organizasyon olarak beklentileri yönünde devam eden oyunlarda Türk sporcu Sebahattin Oglago'nun da çok önemli sonuçlar aldığını söyledi. Oglago'nun kayaklı koşu 10 kilometrede 5.'lik elde ettiğini hatırlatan Akgül sözlerine şöyle devam etti: "Bizim için hayal edilmesi bile zor bir sonuç. Bu branşlarda da sporcularımız yetişmeye başladı. Yapılan tesisler bu olayı hızlandıracak, buna inanıyoruz. Bundan sonra hedefimiz kış sporlarında da sporcularımızı madalya alırken görmek. Dünya Erzurum'un adını nasıl ezberlediyse sporcularımızın da adını ezberlemeli."

ORGANİZASYONDA SORUN YOK
Organizasyon anlamında hiçbir sıkıntı çekmediklerini ifade eden Akgül, "Bütün yarışmalar yapılabiliyor, hava şartları müsait. Kar sporları yapılan Palandöken, Kandilli ve Konaklı'da bir sıkıntımız yok. Organizasyonlara olan ilgi de yüzümüzü güldürdü. Artık hedefimiz olimpiyatlar. Bunu yapacak güçteyiz" diye konuştu.