Turbo 4 nala geldi geçti

Türk atçılığında 2 yıl gibi kısa sürede sayısız şampiyonluklar kazanarak efsaneleşen ''Turbo''nun yarış hayatı sağlık sorunu nedeniyle sona erdi... O artık yarış dünyasına aygır olarak hizmek edecek O artık yarış dünyasına aygır olarak hizmek edecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2010 Güncelleme 01 Aralık 2010, 12:19
Turbo 4 nala geldi geçti

İÇİNDEKİLER

At Yarışı'nda adeta bir efsane olan ''Turbo'' isimli şampiyon atın yarış hayatı sağlık problemleri nedeniyle sona erdi.. Türk atçılığında 2 yıl gibi kısa sürede büyük başarılar elde ederek efsaneleşen Turbo'' isimli şampiyon at sahibine tam 3.5 trilyon kazandırdı...

İLK YARIŞINI AÇIK ARA KAZANDI
İlk yarışında açık ara 1. gelmesiyle ''Turbo'' tüm yarışseverlerin gözdesi durumuna geldi. Koştuğu 32 yarışta sahibi Erdin Düzarat'a 3,5 milyon TL ile birçok kupa kazandıran şampiyon Turbo için, ne yazık ki 1 Mayıs'taki TBMM Kupası Koşusu sonu oldu.

SON YARIŞTA İSE 18. OLABİLDİ!
Veterinerlerin ''tendinit'' teşhisi koyup İzmir'de 6 aylık tedaviye alınan şampiyon, 30 Ekim'deki Cumhuriyet Kupası Koşusu'yla bir kez daha yarışseverlerin huzuruna çıktı. Herkes bu yarışta Turbo'nun dönüşünün muhteşem olacağını düşünüyordu ki, sakatlığı iyileşmeyen şampiyon 21 at arasından 18'inci olarak kötü bir jübile yapmış oldu.

HALİS KARATAŞ DA ÜZGÜN!
Jokey Halis Karataş da Turbo'yu 25 yarış koşturduğunu belirterek ''Turbo koşmak için yaratılmış. Adeta gölgesiyle yarışıyordu. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi Arap atıydı.. Böyle başarılı bir atın yarış hayatının bu kadar erken bitmesine çok üzüldüm'' dedi. Turbo bundan sonraki hayatına "aygır" olarak devam edecek. Aşım için sıra bekleyen 30-40 kısrakla çiftleştirilecek olan Turbo, bir aşım için 10 Bin TL kazandıracak.

HAYATIMINANLAMIYDI!
Turbo'nun sahibi Erdin Düzarat, Turbo'nun tedavisi için hem yurt içinde hem de yurt dışında girişimlerde bulunduğunu belirterek "Hala şoktayım. Bana 2 yılda tarif edilmez mutluluklar yaşattı. Turbo benim hayatımın manası. Onun gibi bir at artık zor gelir. Hayatına bundan sonra damızlık olarak devam edecek" dedi.