Anadolu ihtilali

3 Büyükler böyle bariz hatalar yaparken Anadolu'nun yükselişi kaçınılmaz... Anadolu takımları uyandı... Sezon sonuna kadar yarışta olurlar.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2010 Güncelleme 03 Kasım 2010, 11:57
Anadolu ihtilali

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta geride kalırken ligin zirvesine 3 Anadolu takımı Bursaspor, Trabzonspor ve Kayserispor'un kurulması gündeme damga vurdu. Usta yazarlarımız Oktay Derelioğlu, İlker Yağcıoğlu, Vedat İnceefe ve Ogün Temizkanoğlu bu durumu 'Anadolu İhtilali' olarak yorumladı.

YENİ İHTİLAL YOLDA

Ligin ilk 3 sırası Anadolu takımlarının... Bunu nasıl değerlendirirsiniz?
O.D-
Türkiye'de son zamanlarda artık takımlar arasında fark kalmadı. Büyük takımlar kadrolarını kurarken, özellikle yabancı transferlerde o kadar büyük hatalar yapıyorlar ki biraz akılcı davranan Anadolu takımları hemen ön plana çıkabiliyorlar. Bence son derece normal bir durum. Buna artık alışkın olmamız lazım.

İ.Y- İkinci Anadolu İhtilali olacak gibi gözüküyor. Trabzonspor'un bu sene yukarılarda yer almasını bekliyordum. Kayseri, ortaya koyduğu futbolla da buralarda olmayı hak ediyor. 3 Büyükler'e gelecek olursak... Lige sıkıntılı başlayan Fenerbahçe'nin kalan bütün maçlarını kazanarak devreyi lider bitirme ihtimali var. Fenerbahçe, sezon sonuna kadar bu yarışın içinde olacaktır. Ama Galatasaray ve Beşiktaş ilk devrenin sonunda lige havlu atabilirler.

V.İ- Anadolu uyandı diyebiliriz. Bursaspor'un şampiyonluğu onlara özgüven verdi. Anadolu ekiplerindeki yabancıların daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Anadolu'dan bir takım sezon sonuna kadar yarışta olur.

O.T- 10 haftada Anadolu ihtilali oldu. Önemli olan sonunu getirebilmek. İstanbul takımlarının yönetimlerinin fikir ayrılıklarını değerlendiren Anadolu ekipleri şu anda hak ettikleri yerdeler.

TRABZON FAVORİDİR
Trabzon-G.Saray maçı için görüşünüz nedir?
O.D-
Galatasaray'a baktığımızda resmen hocayı yiyen bir futbolcu grubu var. Benim için G.Saray'lı futbolcular bu sezon bitmiştir. Favorim de Bordo-Mavililer.

İ.Y- Şu andaki görüntü Trabzon'un biraz daha ağır bastığı şeklinde. Çok iyi bir hava yakaladılar. Burak, Umut, Jaja, Engin Baytar ve Selcuk gibi isimler çok formda. Galatasaray Hagi ile hava yakaladı ama eksikleri var. Trabzon önde.

V.İ-
İbre Trabzon'dan yana. Kazandıkça güvenleri de arttı. Oyun tarzı olarak da daha derli toplu duruyorlar. Galatasaray, Hagi'nin gelişiyle ivme kazansa da kondisyon eksiği bariz. Bordo-
Mavililer çok önde.

O.T- Derbilerde önceden skor tahmininde bulunmak her zaman güçtür. Ancak, Trabzonspor kendi evindeki maçta bir adım önde.

SCHUSTER UYARILMALI
Schuster ile Tekke arasındaki olayları ve Alman hocanın genel tavırlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
O.D-
Bir oyuncunun antrenörünün üzerine yürümesi için ortada ağır bir laf olması lazım. Bu lafların da kişini özeline girmesi lazım. Schuster'in ise tavırlarını beğenmiyorum. Türkiye'deki günlerinin sayılı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi küçük görüyor. İnsanlara nasıl yaklaşması gerektiğini bilmiyor.

İ.Y-
Bir teknik adam, futbolcusuna küfür edemez. Verim alamıyorsanız oynatmazsınız. Schuster'in insanları küçümseme ve muhatap almama hakkı yok.

V.İ- Schuster, hala ülkemizin değerlerini bilmiyor. Nasıl konuşması gerektiğinin farkında değil. Schuster, yerinin adamı değil.

O.T- Schuster, burayı herhalde 3. dünya ülkesi sanıyor. Başkan Demirören, hemen kulağını çekmeli.

ANADOLU FUTBOLUNUN YÜKSELİŞİ OLAĞANDIR!
Üç Büyükler, kadro kurarken o kadar hata yapıyor ki, biraz akılcı olan Anadolu kulüpleri hemen aradan sıyrılıyor. Bu durumu son derece normal görüyorum.

G.SARAY BENİM İÇİN BU SEZON BİTMİŞTİR
G.Saray'da resmen hocayı yiyen bir oyuncu grubu var. Benim için Sarı-Kırmızılı futbolcular bu sezon çoktan bitti. Trabzonspor maçında da Bordo-Mavililer favori.

BERND SCHUSTER'İN GÜNLERİ SAYILI
Schuster'in Türkiye'ye geldiği günden bu yana sergilediği tavırlarını hiç beğenmiyorum. Ülkemizi küçük görüyor. Buradaki günleri sayılı diye düşünmekteyim.