Puan farkı vurgusu

Giriş Tarihi 28 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2010, 18:43
Puan farkı vurgusu

İÇİNDEKİLER

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarın akşam Fenerbahçe ile yapacakları maça ilişkin olarak, ''Kendi sahamızda, taraftarımız önünde oynayacağımız maçı kazanıp, aramızdaki puan farkını açmak isteyeceğiz. Muhtemelen onlar da maçı kazanıp bizle olan puan farkını kapatmak isteyeceklerdir'' dedi.

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe'nin, şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden biri olduğunu, bu karşılaşmada taraftarların da desteğiyle karşılaşmayı izleyen futbolseverlere iyi bir maç izlettirmek istediklerini söyledi.

Sakatlığı süre Insua'nın bu maçta büyük olasılıkla oynayamayacağını, Ali Tandoğan'ın da forma giymesinin çok zor olduğunu belirten Sağlam, tendonundaki sakatlığı henüz geçmeyen Volkan Şen'in ise durumunun maç saati belli olacağını kaydetti.

Ligde yenilgisiz lider konumunda bulunduklarını anımsatan Sağlam, şöyle devam etti:

''Kendi sahamızda, taraftarımızın önünde oynayacağımız maçı kazanıp aradaki puan farkını açmak isteyeceğiz. Muhtemelen onlar da maçı kazanıp bizle olan puan farkını kapatmak isteyeceklerdir. Biz şu anda 9 maç sonunda yenilgisiz yolumuza devam ediyoruz. Rakiplerimizin durumu ise biraz daha farklılaştı. Trabzonspor ve Kayserispor'un yaptığı çıkış ve bu sezon şampiyonluk ve zirve yarışının birçok takım arasında geçeceğinin göstergesi oldu.

Yılardır özlediğimiz, istediğimiz tablo buydu. Rekabetin üst seviyeye çıkması hem takımlarımızın kendilerini geliştirmesi hem de Türk Milli Takımı açısından oldukça olumlu. Bu rekabet seviyesinin daha da artması, şampiyonluk mücadelesinin birçok takımla sürmesi Türk futbolu açısından da olumlu.

Biz yarın akşam Fenerbahçe karşısında taraftarlarımızın da desteğiyle neden ve nasıl burada olduğumuzu bir kez daha tüm Türkiye'ye bir kez daha göstermek istiyoruz. Keyifli bir maç olacağını düşünüyorum.''

Sağlam, eksikleri mazeret olarak görmediklerini, yerlerine forma giyen futbolcularına güvendiğini ifade ederek, ''Bundan önce olduğu gibi yarın akşamki maçta forma giyecek arkadaşların görev bilinci ve sorumluluk duygusuyla mücadele edeceğine inanıyorum. İnşallah birkaç oyuncumuzun oynayamayacak olması yarınki maçta bize dezavantaj oluşturmayacak'' diye konuştu.

MEDYAYA SİTEM

Ertuğrul Sağlam konuşmasının ikinci bölümünde medyaya sitemde bulundu.

Bursaspor'un kötü futbol oynadığı eleştirilerine yanıt olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından yaptığı, ''Madem kötü oynuyoruz oynadığımız takımlar bizi neden yenemiyor?'' yönündeki açıklamasının, bazı medya kuruluşlarında, '' Sağlam'dan hodri meydan'' şeklinde haberleştirildiğini anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

''Ben o zaman şunu söyledim; 'Kötü oynuyorsak, genel anlamda kısır bir oyun sergiliyorsak bizle oynayan takımlar bizi neden yenemiyor?'. O maça kadar 1 gol yemiştik. Bırakın yenmeyi, rakiplerimiz gol atma başarısını bile gösterememişti. Ama bu açıklamalarım da farklı yer aldı. Açıklamalarımın karşılığı, 'Hodri meydan, yensinler de bakalım'' mıdır? Benim bugüne kadar futbolculuk ve antrenörlük yaşantım bu kadar iddialı ve kamuoyunu, sporseverleri rahatsız edecek açıklamalarımın olmadığını herkes bilir. Bugüne kadar kendi kişilik ve karakterimizi ortaya koyarak, insanları, camiaları, kulüpleri ve taraftarı rencide etmemeye çalışan bir anlayışım oldu ve bundan sonra da bu böyle devam edecek.''

''BÜTÜN TAKIMLAR BİZİ HESABA KATACAK''

Sağlam, önceki akşam katıldıkları bir derneğin toplantısında da Aziz Yıldırım'a yönelik açıklamalarının yanlış aksettirildiğini öne sürdü.

Aziz Yıldırım'ın geçen sezon sonunda, ''Biz hesabımızı yaptık bunda da başarılı olduk. Galatasaray ve Beşiktaş'ı gerimizde bıraktık. Ama Bursaspor'u hesaba katmadık'' yönünde açıklamasının bulunduğunu, kendisinin de ''Bundan sonra bütün takımlar bizi hesaba katacak'' dediğini anlatan Sağlam, ancak bu açıklamasının medyada ''Yıldırım'a Sağlam cevap'' şeklinde yer aldığını belirtti.

Sağlam, kendi söyledikleriyle basında yer alan haberlerin yakından uzaktan bir ilgisinin bulunmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Benim söylediklerimin Aziz Yıldırım ile ne ilgisi var? Biz kendi camiamıza yol göstermek açısından, 'Bundan sonra bütün takımlar bizi hesaba katacak' dedik. Türk futbolunun sükunete ve barışa ihtiyacı varken, bu türlü, bizim anlattıklarımızın tam tersi haberler yapılması rahatsız ediyor. Aziz Yıldırım konuşmamdan ötürü bana teşekkür etmesi gerekirken belki yazıları okuduktan sonra sitem ediyor. Camiaları kışkırtacak, insanları tahrik edecek haberler yapmayalım.''

Yarın akşamki Fenerbahçe maçı öncesi, Fenerbahçe'nin geçen sezonun son maçında yanlış anlamadan ötürü yaptığı sevinç gösterilerinin stattaki dev ekrandan yansıtılacağı haberlerinin de doğruyu yansıtmadığını ifade eden Sağlam, Bursaspor olarak tüm rakiplerine saygılı olduklarını söyledi.

Sağlam, bir gazetecinin, ''Bu tip haberler devam ederse yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna, ''Medya bizim işimizin önemli bir parçasıdır. Sizlerin olmadığı futbol düşünülemez. Böyle bir uygulamaya girmek istemeyiz. Bundan sonra böyle bir durumun oluşmamasına sizler de izin vermeyin'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''Bu haberle ilgili Aziz Yıldırım aradı mı?'' sorusunu ise Sağlam, ''Aziz Yıldırım da benim böyle bir söylemde bulunmayacağımı düşünmüştür. Ben bugüne kadar herhangi bir başkan, yönetici, taraftar grubu ile ikili diyaloğa girmedim. Ayrıca Aziz Yıldırım da sevdiğim, saygı duyduğum ve değer verdiğim bir insandır'' diye cevapladı.

MAÇIN HAKEMİ

Sağlam, bir gazetecinin ''Yarınki maçı geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yaptığınız maçı yöneten hakem yönetecek'' hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

''O karşılaşma şansız bir karşılaşma. Hem hakem açısından hem maç sonrası yaşananlar açısından oldukça şanssızdı. Bizim için de dönüm noktası oldu o maç. Kulüp olarak o maçtan sonra çok iyi bir duruş sergiledik. O maçın ardından 'Bundan sonra hakemler hakkında olumsuz görüş bildirmeyelim' dedik ve kendi işimize konsantre olduk. O karşılaşmanın bizim şampiyonluğumuza çok önemli katkısı oldu.

Biz kulüp olarak bütün hakemlerimize ve Cüneyt Çakır'a güveniyoruz. Bunu gündemde olduğu, yarınki maçı yöneteceği için söylüyorum, Cüneyt Çakır'dan da en ufak bir şüphemiz yok. Kesinlikle hata yapabilir, hata insanlara mahsustur. Biz de oyuncularımız da hata yapıyor. Kötü niyetli bir karar vereceğine inanmıyorum.''

Fenerbahçe'de Niang'ın sakatlığı nedeniyle oynayamayacağının anımsatılması üzerine, ''Niang olmazsa Semih var. Semih de çok önemli bir oyuncu. Herhangi bir oyuncunun oynamayacak olması ne bizim için avantaj ne rakibimiz için dezavantaj olur'' değerlendirmesinde bulundu.

Sağlam, antrenman sahaları su altında olduğu için bu akşamki antrenmanı salonda yapacaklarını sözlerine ekledi.