'2 Galatasaraylı atılmalıydı'

Niang, Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta en az iki futbolcunun atılması gerektiğini söyledi.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 17:48
’2 Galatasaraylı atılmalıydı’

İÇİNDEKİLER

Sarı - lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu yapacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Niang, antrenman esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak cuma günü lider Bursaspor'la yapacakları maçı değerlendiren Niang, "Son derece zorlu, bir o kadar karmaşık bir maç olacak. Bursaspor ligin lideri ve şu ana kadar gösterdiği performansla bunu haketmiş durumdalar. Tüm bunlara rağmen Fenerbahçe'nin, Bursa'dan iyi bir neticeyle döneceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta oynanan ve 0 - 0 biten Galatasaray derbisinde girdiği ikili mücadelede aldığı darbeye bağlı şiddetli ağrıları olduğunu anlatan Niang, "Sağlık heyetinin büyük desteğiyle gün gün iyileşiyorum ve daha iyiye gidiyorum. Bir futbolcuda çok az rastlanacak hemen hemen hiç rastlanmayacak bir sakatlık. Benim açımdan böyle bir sakatlığı ilk kez yaşıyorum." diye konuştu.

Niang saha içerisinde şidddetli darbelere maruz kaldıklarının da iddia ederek, "Gözlemliyorum ki hakemler de bunlara son derece müsamaha gösteriyor. Bunlara faul çalmıyor, oyunu durdurmuyor. Son derece ciddi sakatlıklarla karşı karşıya kalıyoruz, bu da son derece sinir bozucu bir durum." şeklinde konuştu.

Sakatlandığı pozisyonu çok iyi hatırladığını dile getiren Niang, "Maçlarda tamamen kendini vererek oynuyorum. Maçın her anını her saniyesini tek tek hatırlıyorum, maçlarda olan tüm pozisyonları. Maçları daha sonra kasetten tekrar izleme gibi alışkanlığım var. Bütün bu olayları tek tek hatırlıyorum." ifadelerini kullandı.

"ÇOK GÜZEL BİR ATMOSFERDİ"

Derbi mücadelesinin atmosferinin de bahseden Niang, şunları söyledi: "Çok güzel bir atmosferdi. Biz futbolcu grubu olarak maç öneesinde bu ambiansı içeride çok güzel bir şekilde yaşadık. Motivasyonu en üst üzeye çıkarmaya çalıştık. Sahada da taraftarlarımızı mükemmel bir atmosfer gerçekleştirdi. üzerlerine düşeni tamamıyla yaptı. biz onlara bu gayretleri karşısında galibiyet hediye etmek isterdik; ancak bunu başaramadık. Bu açıdan da üzgünüz."

Niang, Galatasaray maçının geride kaldığını da belirterek, "Sonuçta maç içerisinde elimizden gelen en iyi performansı sergilemeye çalıştık. Zaman zaman iyi işler yaptık, zaman zaman da hatalı davranışlar oldu. Hocamız da neleri yanlış yaptığımızı eksik yanlarımızı gösterecek. Biz de eksiklerimizi gidererek daha iyisini yapmaya çalışacağız. Kişisel düşüncem derbide son derece sert fauller yapıldı. Oyun kurulları içerisinde gösterilmesi gereken kartlar o gün gösterilmedi. Bana soracak olursanız bu da maçın skorunu doğrudan etkiledi. Derbide en az iki futbolcu atılmalıydı. Burada farklı pozisyonlar var. Net verilmeyen penaltı var. Geriden çıktığım ama ofsayt kaldırılan bir pozisyon var. Teknik detaya inmeye girmek gerek yok. bu bir gerçek o gün gerçekten bir sıkıntı yaşadık." diye konuştu.

Derbi maçın ardınan Dia ile bir gece kulübünde eğlendiği yönündeki haberleri 'Maçtan sonra yürüyecek durumda değildim' diyerek yalanlayan Niang, "Herkes istediği gibi şeyer yazabilir, engel olamayız ancak ben de kulüpteki yetkilier bundan bahsedince buna gerçekten güldüm. Kulüpteki yetkikiler bahsedince sadece güldüm, gülerek geçtim. Buna cevap vermek de son derece anlamsız. Kulüp yetkilileri bize sordu, böyle bir şey olmadığını söyledik. Maçtan sonra yürüyecek durumda değildim." dedi.

"TÜRKİYE'DE FUTBOL FRANSA'DAN DAHA SERT OYNANIYOR"

Türkiye'de oynanan futbolun fizik açısından zorlu bir lig olduğunu bildiğini kaydeden Niang, "Fransa'dan daha zorlu bir lig. Bunu bilerek Türkiye'ye geldim; ama farklı olarak rakip takımların defansif oyuncuları oyun kuralları dışında sertlikler yapıyor. Türkiye'de bunlara müsaade ediliyor. Son derece ilginç bir durum. Fransa'da olsaydı derbi maçta karşı takımdan birkaç futbolcu atılırdı. Daha önce de dikkat çekmiştim. Bunlar normal bir durum değil. Ama biz profesyoneliz, buna da uyum sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Türk hakemlerinden şikayetçi olup olmadığı da sorulan Niang, "Bu iyi veya kötü değerlendirmem yalnış olur; ancak farklı bir hakemlik sistemi var. Avrupa'da ben üst düzeyde 10 yıldır futbol oynuyorum. Şikayetçi olduğum manası çıkmamalı, burası yeni bir düzen konsept bu düzenli konseptte de mutlaka uyum sağlayacağım. Ben profesyonelim."

"Konya'da Alex, derbide arkasında Semih oynuyordu, iki oyuncuyu karşılaştırır mısın?" şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Senegalli futbolcu, "Alex de Semih de buraya gelmeden önce tanıdığım çok büyük oyuncular. Onları hayranlıkla izliyorum. Onların yanında oynamak gurur kaynağı. İkisiyle birlikte aynı takımda oynamak benim için gurur kaynağı. Ama tercihleri yapan hocamız, takımın patronu. Biz de futbolcular olarak onun hizmetindeyiz. Onun verdiği kararları en iyi şekilde uygulamak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bursaspor karşısında oynayıp oynamayacağı konusunda da golcü futbolcu, bu karşılaşmada oynamak istediğini; ancak ağrılarının devam ettiğini söyledi.