Ne zaman döneceği belli oldu

Beşiktaş bu sezona iyi bir başlangıç yapmış ve Ağustos ayı itibari ile şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilmeye başlanmıştı.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 17:52
Ne zaman döneceği belli oldu

İÇİNDEKİLER

Takımın başında Almanya'nın efsane oyuncularından Bernd Schuster geçmiş, kadro Quaresma ve Guti gibi iki yıldız futbolcu ile güçlendirilmişti.

Ancak Ağustos ayındaki bu pembe tablo Kasım ayına günler kala yerini karanlığa bıraktı. Sezona hızlı ve iyi giriş yapan Beşiktaş'tan eser kalmadı. Son dört resmi maçını kaybeden Siyah Beyazlılarda artık yıldızlar ve atılan goller değil, kaybedilen puanlar konuşuluyor.

Tabi ki bu karamsar tablonun ortaya çıkmasında en önemli faktörlerden biri de sakat oyuncuların çokluğu oldu. Sivok, Quaresma, Aurelio, Ferrari, Ekrem, Erhan ve Nobre bugün itibari ile sakatlıkları sebebiyle takımdaki yerkerini alamıyorlar.

Bu futbolcuların tam anlamıyla takıma ne zaman dönecekleri konusundaki soruyu ise Beşiktaş yönetim kurulu üyesi ve sağlık komitesi başkanı Mete Düren cevapladı.

Düren bugün itibari ile koşulara başlayan Aurelio ve Erhan'nın 1 Kasım pazartesi günü takıma katılabileceklerini söyledi. Sol adalesindeki sakatlığı süren Ferrari'nin ise yaklaşık 10 gün sonra sahalara dönebileceğini belirten Düren, Nobre'nin de bu haftasonu Sivasspor ile oynanacak lig mücadelesine yetişebileceğini söyledi.

Yaklaşık bir aydır ayak parmağından yaşadığı sakatlığının tedavisi süren Ekrem'in ise Aurelio ve Erhan gibi 1 Kasım'dan itibaren takımla birlikte antrenmanlara başlayabileceği dile getirildi.

Mete Düren takıma dönüşü merakla beklenen Quaresma'nın cumartesi günü Portekiz'den İstanbul'a döneceği ve yapılacak kontrollerinden sonra net bir açıklama olabileceğini söyledi.

Düren Quaresma'nın UEFA Avrupa Ligi'nde 4 Kasım'da oynanacak Porto -Beşiktaş maçında sahada olmasını istediklerini belirtirken, hedeflerinin Quaresma'yı bu karşılaşmaya yetiştirmek oldupğnun altını çizdi.