10'un hikayesi 10'unla bitti

Volkan'ın kurtarışları geceye damga vururken, galibiyeti kaçıran Cimbom'u taraftarı ayakta alkışladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2010 Güncelleme 25 Ekim 2010, 02:05
10’un hikayesi 10’unla bitti

İÇİNDEKİLER

Kadıköy'deki derbi öncesinde ortak görüş Fenerbahçe'nin 10 yıllık üstünlüğünü sürdürüp Galatasaray'ı yenmesiydi... Hatta 'fark' bekleyenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı. Rijkaard-Hagi değişikliğinin yaşandığı Sarı-Kırmızılı cephede ise hedef, Saracoğlu'ndaki büyük şanssızlığı kırmaktı.

PINO'NUN ŞUTU ÇİZGİDEN ÇIKTI

Beklenilenin aksine derbiye iyi başlayan taraf konuk Galatasaray oldu. Maçın hemen başında Elano'nun ara pasına çok iyi hareketlenen Pino, kaleci Volkan'dan sıyrılıp topu kaleye gönderdi. Fakat Gökhan Gönül müthiş bir hamleyle topu son anda kale çizgisinden çıkardı.

NEILL'IN FÜZESİNİ VOLKAN ÇIKARDI

Kolombiyalı yıldız ardından ceza sahasının sol çaprazından çok iyi vurdu. Bu kez Volkan golü önledi. Tecrübeli kaleci, Lucas Neill'in füzesini de müthiş bir şekilde kurtardı. Galatasaray'ın orta alandaki sert ve agresif futbolu karşısında şaşkına dönen Fenerbahçe ise ilk yarıyı pozisyon bulamadan tamamladı.

VOLKAN'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR
İkinci yarıya Fenerbahçe daha iyi başladı. Mamadou Niang'in Aykut'la karşı karşıya kaldığı pozisyon tribünleri ayağa kaldırdı ama Galatasaray savunması tehlikeyi savuşturdu. Ardından Cimbom yeniden oyunda dengeyi kurdu. Özellikle son 10 dakikada uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan Sarı-Kırmızılılar, Volkan'ı geçemedi. Fakat aldığı beraberlikle 10 yıllık Kadıköy hegemonyasına son vermeyi başardı.