Hoca değirmeni

Galatasaray Başkanı, "Sonuna kadar arkasındayım" deyip de kovduğu Feldkamp, Skibbe ve Bülent Korkmaz'dan sonra Rijkaard'ın da görevine son verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2010 Güncelleme 21 Ekim 2010, 03:11
Hoca değirmeni

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da 2.5 yıllık kısa bir başkanlık döneminde Adnan Polat'ın teknik direktör değirmeninden kimler geldi kimler geçti... Ortalama bir sezonda 2 teknik direktör değiştiren Galatasaray Başkanı Adnan Polat, takımın başına eski gözağrısı Karl Heinz Feldkamp'ı göreve getirerek teknik direktörlük serisinin ilk halkasını oluşturdu... Feldkamp, o döneme kadar 10 yıldır teknik direktörlük yapmıyor, futboldan uzak emeklilik dönemini geçiriyordu. Polat, yaşlı Kalli'ye ancak sezonun son 6 haftasına kadar dayanabildi. Polat, takımın başına yardımcı antrenör Cevat Güler'i getirdi ve sezon sonunda şampiyonluk yaşandı.

CEVAT DA GİTTİ
Bu başarı öyküsü de ödülsüz kalmadı ve Başkan Polat Cevat Güler'i teknik direktörlük görevinden aldı ve bu kez 2008-09 sezonuna genç Michael Skibbe ile başladı.

SKIBBE İLE SADECE 7 AY!
Skibbe'nin de ömrü uzun olmadı... Başkan Adnan Polat, Skibbe'ye de sadece 7 ay dayanabildi... Ardından dünyaca ünlü bir teknik direktör getireceğini açıklayan Başkan Polat, söylediğini gerçekleştirdi ve Barcelona'yı 5 yıl çalıştıran Hollanda'nın efsane ismi Frank Rijkaard'ı getirdi... Hollandalı hoca, G.Saray'da ilk sezon başarılı olamadı ve Polat, her fırsatta çıkıp "Rijkaard'ın arkasındayım" diye açıklama yaptı. Ancak Hollandalı çalıştırıcının da sonu diğerleri gibi bavulunu erken toplamak oldu...

RIJKAARD ÇOK DAYANDI
Dünyaca ünlü teknik direktör Rijkaard, Türkiye'ye geldiğinde adeta yer yerinden oynadı. Cevat Güler'in 6 hafta, Bülent Korkmaz'ın 15 maç, Skibbe'nin 7 ay kalabildiği teknik direktörlük koltuğunda Rijkaard 16 ay kalmayı başardı!..