Yine olmadı

Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Bursaspor, İngiliz ekibi Manchester United'a deplasmanda 1-0 yenildi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2010, 23:50
Yine olmadı

İÇİNDEKİLER

Kırmızı Şeytanlar'a galibiyeti getiren golü ise 7. dakikada Nani attı.

BURSASPOR YİNE PUAN ALAMADI

Bu sonucun ardından Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçından da puan çıkartamadı. Yeşil- beyazlılar, gruptaki ilk maçında sahasında Valencia'ya 4-0, ikinci maçında ise deplasmanda Glasgow Rangers'a 1-0 yenilmişti.

Manchester United ise ikinci galibiyetini aldı ve puanını 7'ye yükseltti.

ALİ TANDOĞAN SAKATLANDI

Mücadelenin 61. dakikasında Ali Tandoğan ile Evra girdikleri mücadele sonucunda yerde kaldı. İlk müdahelesi saha içerisinde yapılan Ali Tandoğan maça devam edemedi ve yerini Mustafa Keçeli'ye bıraktı. Evra ise yapılan tedavinin ardından mücadeleye devam etti.



SERCAN İLK 11'DE


Ertuğrul Sağlam ligdeki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna aldığı Sercan Yıldırım'a bu karşılaşmada ilk 11'de görev verdi.

Ertuğrul Sağlam, Old Trafford Stadı'ndaki zorlu Manchester United maçında, Kardemir Karabükspor karşısında as kadroda yer verdiği Batalla, İbrahim ve Turgay'ı bu mücadele yedek kulübesinde oturturken, lig maçında yedek başlattığı Sercan ve Ergic'e bu akşam ilk 11'de şans tanıdı.

Manchester United Menajeri Alex Ferguson ise Bursaspor karşısına ligde geçen hafta 2-2 berabere kaldıkları West Bromwich maçından farklı bir kadroyla çıktı.
Sakatlığı nedeniyle gol yollarındaki en önemli futbolcularından biri olan Rooney'yi 18 kişilik kadroya almayan deneyimli teknik adam, kalede Van der Sar yerine Kuszczak'a forma verdi.

"Kırmızı Şeytanlar"da West Bromwich maçından farklı olarak Smalling, Fletcher, Park ve Macheda, Bursaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkarken, Berbatov ve Hernandez Ferguson'dan görev bekledi.

TRİBÜNLER DOLDU


Manchester United- Bursaspor karşılaşmasında, 76 bin 212 kişilik kapasitesi bulunan Old Trafford Stadı'nın tamamına yakını doldu.

Türk taraftarlara ayrılan biletlerin tamamı tükenirken, yeşil-beyazlı futbolseverler karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.
Bazı Türk taraftarlar da mücadeleyi Manchester United için ayrılan tribünlerde izledi.

Mücadele öncesinde stat çevresinde iki ekibin isim ve logolarının yan yana bulunduğu atkılar satışa sunuldu.

Bu arada, karşılaşmayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve kulüp yöneticileri tribünden izledi.
Gribal enfeksiyon geçiren kulüp başkanı İbrahim Yazıcı ise Manchester'a gelmedi.

MANCHESTER UNITED İLE 11. MAÇ

Bursaspor'un yarınki rakibi Manchester United, daha önce Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 10 maçta karşı karşıya geldi.

İngiliz ekibi Galatasaray ve Fenerbahçe ile geçmişte 2'şer kez rakip oldu. Türk takımları, Manchester United ile yaptığı 10 maçtan 3'ünü kazandı, 4'ünü kaybetti, 3'ünde de berabere kaldı. Toplam 10 gol atıp, 16 gol yedi.

Galatasaray 1993-1994 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İngiliz ekibini 3-3 ve 0-0'lık skorlarla elerken, bir sezon sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupta karşılaştığı rakibiyle 0-0 berabere kalıp, 4-0 yenildi.

Fenerbahçe ise 1996-1997 sezonunda ''Devler Ligi''nde grupta karşılaştığı Manchester United'a İstanbul'da 2-0 yenildi, deplasmanda Elvir Boliç'in golüyle 1-0 kazandı. Sarı- lacivertliler, 2004-2005 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupta karşılaştığı İngiliz takımına deplasmanda 6-2 yenildi, Kadıköy'de 3-0 galip geldi.

İngiliz ekibi son olarak geçen sezon (B) Grubu ilk maçında İstanbul'da Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Siyah- beyazlılar, Old Trafford Stadı'ndaki mücadeleyi aynı skorla kazandı.