Devrimin faturası 60 milyon €

Başkan Polat, 8 Haziran 2009'da Hollandalı hoca ile sözleşme imzalandığında, "Bu bir devrim" demişti... Fakat Rijkaard'ın gelişi G.Saray'a pahalıya patladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2010 Güncelleme 20 Ekim 2010, 11:27
Devrimin faturası 60 milyon €

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da Rijkaard dönemi sona ermek üzere... Sarı-Kırmızılı yönetimin yeni hocasını seçmesi an meselesi olurken Hollandalı teknik adamın Cimbom'a maddi olarak da bedeli çok ağır oldu. G.Saray sportif açıdan başarı sağlayamadığı gibi ekonomik olarak da 60 milyon Euro'yu aşan acı bir bilançoyla karşı karşıya kaldı.

MİLYON EUROLAR SOKAĞA ATILDI
Galatasaray'da Başkan Adnan Polat 8 Haziran 2009 tarihinde Rijkaard'la sözleşme imzaladığında, "Bu bir devrim" demişti. Ancak ünlü hocanın Türkiye'ye gelişi sansasyon yaratırken ne yazık ki Hollandalı hoca döneminde Cimbom beklenen başarıları sağlayamadığı gibi çok kötü bir grafik çizdi. 2009-2010 sezonunda Rijkaard ve ekibine 5.5 milyon Euro veren yönetim transfer edilen futbolcuların sırf bonservislerine en az 16 milyon Euro ödedi. O sezon takım Şampiyonlar Ligi'ne kalamadığı için 15 milyon Euro'luk bir rakamın kulübün kasasına girmesi de gerçekleşmedi. Böylece Galatasaray Yönetimi'nin zararı daha da büyük oldu.

SPORTİF AÇIDAN BİR BAŞARI YOK!
2010-2011 sezonunda yine benzer bir durum daha yaşandı. Rijkaard ve ekibine ödenen 5,5 milyon Euro tazminatlarıyla birlikte 7.2 milyon Euro'ya kadar çıktı. Bu dönemde de transfere en az 18 milyon Euro harcandı. Her 2 sezon toplandığında Galatasaray'ın maddi olarak zararı 60 milyon Euro'yu aştı. Üstelik Cimbom ne Türkiye ne de Avrupa'da bir başarı sağlayamadı. İspanyol gazetelerinden El Mundo Deportivo'ya konuşan Rijkaard'ın yardımcısı Neeskens konu hakkında, "İstifa etmeyi düşünmüyoruz. Yönetim bizim ayrılmamız konusunda bir karar alırsa buna saygı duyarız" ifadesini kullandı.