Veli yazar Kartal bozar

Avrupa Ligi'ndeki 2. maçına Rapid önünde çıkan Kartal, 51'de geriye düştü. Şoku çabuk atlatan Beşiktaş, 13 dakikada 2 gol atarak 2'de 2 yaptı... Avrupa'da yenilmezliğini 8 maça çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2010 Güncelleme 01 Ekim 2010, 12:32
Veli yazar Kartal bozar

İÇİNDEKİLER

Futbol tarihinde çok önemli bir yeri olan Ernst Happel'de tüyleri ürpertecek bir atmosfer vardı maç öncesinde... Dile kolay tam üç Şampiyon Kulüpler Kupası, bir Şampiyonlar Ligi, bir Avrupa Şampiyonası finaline ev sahipliği yapmıştı bu stat. Milli Takım'ın Euro 2008'deki unutulmaz Hırvat zaferi de bu çimlerin üzerinde yaşanmıştı. Kim bilir belki de dün gece, Mayıs ayında Avrupa Ligi'nde final oynayacak Beşiktaş'ı ağırladı Ernst Happel...

Q7 DİREĞE TAKILDI
Teknik direktör Schuster, Antalya'yı yenen kadroya Guti makyajı yaparak çıktı Rapid Wien önüne. İlk 11'inde 3 Türk olan rakip önünde 5 dakikalık bocalamadan sonra hemen ağırlığını koydu Siyah-Beyazlılar... 12. dakikada Quaresma'nın müthiş şutu uzak direğin içinden döndü. Fakat maça çok iyi başlayan Q7'nin sakatlanıp yerini Holosko'ya bırakması tüm planları alt üst etti. Sürekli topa sahip olup oyuna hükmeden Beşiktaş aradığı pozisyonları bulamadı. 35. dakikada Matteo Ferrari'nin 30 metreden füzesini kaleci Hedl güçlükle çıkardı. İlk yarı Beşiktaş'ın baskısı altında 0-0 sona erdi.

FIRTINA GİBİ 13 DAKİKA
İkinci yarıya Rapid daha iyi başladı. 51. dakikada Yasin'in basında Veli'nin golüyle skor 1-0 oldu. Fakat Kartal 4 dakika sonra Holosko'yla yanıt verdi: 1-1. Ardından önce Rapid'in sonra da Holosko ile Beşiktaş'ın topu direkten döndü. Slovak yıldız yüzde yüzlük bir pozisyondan da yararlanamadı. Yeniden kontrolü ele alan Kartal 64. dakika Bobo ile 2-1 öne geçti. Golde Tabata'nın ara pası da alkış aldı.

HELAL SANA HAKAN

Ardından Beşiktaş, hafta sonundaki Trabzonspor maçını da düşünerek oyunun temposunu düşürdü. Baskısını artıran Rapid , 84'de gole çok yaklaştı. Fakat Hakan kalesinde devleşti. Holosko ile kontra ataklar yaşayan Beşiktaş farkı artıramadı. Son dakikalarda kalesini iyi savunan Siyah- Beyazlılar ikide iki yapıp Avrupa'da yenilmezliğini 8 maça çıkardı. L Grubu'nda Porto da CSKA Sofya'yı deplasmanda 1-0 mağlup etti.

EN KOMİK FUTBOLCU İSİMLERİ

EN EĞLENCELİ SPOR ANILARI

100'LER KULUBÜ

FUTBOLCULAR İŞTE BÖYLE AĞLIYOR