Adnan Aybaba: Beşiktaş söke söke

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2010 Güncelleme 01 Ekim 2010, 10:16

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Viyana'da çok önemli bir zafere imza attı... Siyah-Beyazlı takımın mücadelesini nasıl yorumlarsınız?
İlk yarıdaki Beşiktaş tempolu bir Beşiktaş değildi. Tutuk bir futbol sergiliyordu. Kazanma arzusu üst seviyede değildi... Tabii böyle olunca da seyir zevkini yaşayamadık. Kadroya baktığımda Holosko'yu yedek görünce şaşırdım. Tam bu maçlık oyuncuydu ama Schuster onu oynatmadı. Quaresma'nın sakatlanması Beşiktaş'ın moralini bozdu... Sakatlığın tabii ki hayırlısı olmaz ama bu sakatlıkla birlikte Holosko'nun oyuna girmesiyle ibre Beşiktaş'a döndü. Bu daha da ilginç. Beşiktaş için hayırlı desek yeridir.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in oyuncu tercihleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Schuster bana göre bu maçta sınıfı geçti. Doğru bir kadroyla çıktı sahaya. Holosko'yu kullanması gerekirdi ayrı... Yine de doğru kadro çıkardı. Bobo durdu durdu iyi oynamaya çalıştı. O da zamanında Holosko'ya katılsa daha iyi bir Beşiktaş izleyebilirdik. Wien kalecisi hata yapıp gol yiyince Rapid takımı demorileze oldu. Veli, Yasin, Tanju çok önemli oyuncular. Bunlar Avusturya milli takımında oynuyorlar. Yazık... Bir anlamda da gurur duyuyorum. Avusturya'da ırkçılığın olmadığını gördük.

Beşiktaş, yüksek tempoda bir maç oynadı. Futbolcular Trabzonspor maçında kondisyon olarak zorlanır mı?
Hiçbirşey etkilemez Beşiktaş'ı... Çünkü geniş bir kadrosu var. Trabzonspor maçında daha da iyi bir Beşiktaş izleyeceğimizi düşünüyorum. Dün gece izlediğim Beşiktaş tek kelimeyle mükemmeldi. Açıkçası Quaresma ile skor daha da farklı olabilirdi. Yine de kazanılan 3 puan çok önemli.