Fenerbahçe, Kartal'ı besliyor

Beşiktaş, daha önce Fenerbahçe'de oynayan futbolcu transfer etmeye doymuyor. Siyah-Beyazlılar, Mehmet Aureilo ile birlikte ezeli rakibinin eski 11. futbolcusunu transfer etti.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2010, 14:27
Fenerbahçe, Kartal’ı besliyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Fenerbahçe'den yalnızca futbolcu transfer etmekle de kalmadı, teknik direktör de aldı

Son 10 yılda Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin rekabeti yalnızca sahada kalmadı. Transfere de yansıdı. Öyleki Beşiktaş daha önce Fenerbahçe forması giyen tam 11 futbolcuyu renklerine bağladı. Aslında her şey Beşiktaş'ın 'Onursal Başkanı' Süleyman Seba'nın yeğeni de olan Tayfur Havutçu'nun Siyah-Beyazlı kulübe transferiyle başladı. Belki de Havutçu'nun 'başarısı' nedeniyle bu transferlerin devamı geldi. Tayfur Havutçu'dan sonra Tayfun Korkut, Ali Güneş, Mustafa Doğan, Mert Nobre, Rüştü Reçber, Emre Aşık, Yusuf Şimşek, Mehmet Yozgatlı, Murat Şahin ve son olarak da Mehmet Aurelio.

TARAFTAR TEPKİ KOYMUŞTU

Aslında Beşiktaş yönetiminin daha önce Fenerbahçe'de forma giymiş futbolcu transferine iki yıldır ara vermişti. Bunda hiç kuşkusuz, Siyah-Beyazlı taraftarların önceki sezon, özellikle kaleci Rüştü'nün yediği hatalı golden sonra, 'Artık Fenerbahçeli futbolcu istemiyoruz' şeklindeki tezahüratlarının da etkisi büyüktü. Ancak Siyah-Beyazlı yöneticiler, hem teknik direktör Schuster'in orta alana takviye isteğini hem de Mehmet Aurelio'nun Türk vatandaşı olması nedeniyle bir kez daha daha önce Sarı-Lacivertli formayı giyen bir futbolcu daha transfer etti. Beşiktaşlı yöneticiler, son 10 yıl içerisinde daha önce Fenerbahçe forması giyen futbolcu transfer etmekle kalmadı, ayrıca teknik direktör de aldı. Fenerbahçe'yi 2000-2001 sezonunda şampiyon yapan Mustafa Denizli, 2008 2009 sezonunda Siyah-Beyazlı takımda görev yaptı ve Beşiktaş'ı şampiyonluğa ulaştırdı