Süper Trabzon

İlk yarısı golsüz biten maçın 2. yarısında Teo fırtınası esti... Geçen sezonun suskun golcüsü, hat-trick yapıp Olimpiyat Stadı'nı bayram yerine çevirdi... Süper Kupa'yı alan 4. takım olan Trabzonspor, müzesindeki tek eksiği de giderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2010 Güncelleme 08 Ağustos 2010, 00:00
Süper Trabzon

İÇİNDEKİLER

Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'u karşı karşıya getiren TFF Süper Kupa finalinde Bordo-Mavililer, rakibini 3 golle devirip ilk kez bu kupanın sahibi oldu. Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede taraftar üstünlüğünün verdiği avantajla sahaya çıkan Bordo-Mavililer, ayağa paslarla organizasyon geliştirirken, Bursa kontratağa dayalı bir oyun anlayışı benimsedi. Aşırı sıcağa rağmen ilk yarıda müthiş bir mücadele sergilendi. Zaman zaman sertleşen oyunda kartlar da art arda geldi.

İLK YARIDA POZİSYON AZ
Trabzonspor baskı kurmaya çalıştığı ilk yarıda bir kez Teofilo bir kez de uzaktan şut deneyen Selçuk'la gole yaklaştı. Timsah'ın da Ömer ve Ali Tandoğan'la yakaladığı fırsatlarda Serkan ve Glowacki gol şansı tanımadı.

TEOFILO PATLAMA YAPTI
Bordo-Mavililer'de ikinci yarı da Teofilo Gutierrez fırtınası esti... Takımdan gönderilmesi gündeme gelen Kolombiyalı golcü, 56'da Ceyhun'un çok sert şutunda Ivankov'dan seken topu ağlara gönderdi... Tribünlerin klasikleşen 61 kutlamasına başladığı anda Teofilo ikinci kez sahneye çıkıp coşkuyu ikiye katladı: 2-0. Adeta patlama yapan geçen sezonun suskun golcüsü Teo, 72'de 3. golünü atarak hem skoru belirledi, hem de Süper Kupa'ya damgasını vurdu. Trabzonspor, son şampiyon Bursa'yı Teo'nun hat-trick'iyle farklı devirip 3 büyüklerden sonra Süper Kupa'yı kazanan 4. takım oldu.