Maradona'nın tesbihi Mardin'den

Başarılı hocanın uğuru haline gelen Mardin tesbihini Arjantin Futbol Federasyonu İkinci Başkanı Noray Nakis'in hediye ettiği öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2010 Güncelleme 24 Haziran 2010, 04:07
Maradona’nın tesbihi Mardin’den

İÇİNDEKİLER

Güney Afrika'da gerçekleştirilen 2010 Dünya Kupası'na damga vuran Arjantin Milli Takımı'nın hocası Diego Armando Maradona'nın elinden düşürmediği tesbihinin sırrı çözüldü.
Dünya basının ilgi odağı olan ve Maradona'nın her maçta uğur olarak elinde tuttuğu tesbihin Mardin işi olduğu anlaşıldı. Tesbihi hediye edenin ise Maradona'nın yakın arkadaşı olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl 40 yıllık arkadaşı Maradona'nın Tangocuların başına geçmesi için yaptığı kulis çalışmaları ile adından söz ettiren Ermeni asıllı Türk iş adamı Noray Nakis olduğu ortaya çıktı...

40 YILLIK ARKADAŞI!

35 yıldır Arjantin Federasyonu'nda görev yapan Noray Nakis, şuan Arjantin Futbol Federasyonu İkinci Başkanlığı ve Milli Takımlar Sorumlusu görevlerini yürütüyor...Efsane futbolcuyla 70'li yıllarda tanışan Noray Nakis, Maradona'nın uyuşturucu tedavisi gördüğü sırada büyük bir vefa örneği göstererek efsane futbolcunun en büyük destekçisi olmuştu.

MARDİN İŞİ TESBİH 30-200 TL'YE SATILIYOR
Yüzyıllardır Mardin'de üretilen telkare tesbihler hurda halindeki gümüş ve külçe gümüşler potada eritilerek yapılıyor. İnce çubuklar halinde kalıba dökülen gümüş, tel haline getirildikten sonra el işçiliği ile tesbih haline getiriliyor. Tesbihler 30 ile 200 TL arasında satılıyor.