Galatasaray'ın Ocak bombası

Cimbom, ayak tarak kemiği kırılan Baros'un sahalardan en az 3 ay uzak kalacak olması nedeniyle forvet arayışına başladı. Listedeki ilk isim, Keita'nın vatandaşı Aroune Kone....

Giriş Tarihi 29 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2009, 13:35

İÇİNDEKİLER

Fotomaç'ın haberine göre, Milan Baros'un F.Bahçe derbisinde sakatlanması, Nonda'nın da bir türlü istikrarlı olamaması, G.Saray'da golcü transferini gündeme getirdi. Yönetimle görüşen teknik direktör Frank Rijkaard "Baros'un eski formuna kavuşması uzun sürecek. İyi bir golcüye ihtiyacım var" şeklinde görüş bildirdi. Hollandalı teknik adam, bu isteğinin olumlu karşılanması üzerine de düşündüğü ismin, Sevilla forması giyen Aroune Kone olduğunu söyledi. Kone'nin hem kalitesi hem de maliyetinin düşük olması G.Saray yönetimini hemen harekete geçirdi.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ...

İspanyol ekibinde Fabiano ile Kanoute'nin gölgesinde kalan ve adeta yedek kulübesine mahkum olan Kone, G.Saray'ın nabız yoklamasına olumlu yanıt vererek, "Direkt oynayacağım her takıma giderim. Sevilla'da forma bulma şansım çok az. Oysa ben oynamak ve milli takımla Dünya Kupası'na gitmek istiyorum" dedi. İki sezon önce sıtmaya yakalanan ve bir yıl sahalardan uzak kalan Fildişili futbolcu, tamamen iyileştiğini ve eski parlak günlerine döneceğini söyledi. G.Saray, 26 yaşındaki Kone'yi 4 milyon euro'ya almayı planlıyor.