Avrupa'nın da kralı

Ligde ve UEFA Ligi'nde lider olan F.Bahçe dışında, bu başarıyı Devler Ligi'nde yer alan Chelsea, Barça ve Bordeaux gerçekleştirdi. Sarı-Lacivertli ekip, Avrupa'nın 8 önemli liginde 5 puan farkla lider olan tek takım olmayı da başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2009 Güncelleme 28 Ekim 2009, 10:10

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz pazar günü Kadıköy'de Galatasaray'ı 3-1 yenerek 5 puan farkla lider olan Fenerbahçe, kendi ligi dışında Avrupa Kupası gruplarında da lider durumda bulunan 4 takımdan biri olma başarısını gösterdi. UEFA Ligi H Grubu'nun lideri olan Fenerbahçe ile birlikte aynı başarıyı La Liga ve Şampiyonlar Ligi F Grubu lideri Barcelona, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi D Grubu lideri Chelsea, Fransa Ligi ve yine Şampiyonlar Ligi A Grubu lideri Bordeaux gösterebilmiş durumda.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

DERBİ ÖNCESİ İSTENMEYEN KARELER... TIKLAYIN


SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ...

5 PUAN FARK ATAN TEK TAKIM!
Sarı-Lacivertliler aynı zamanda, Avrupa'nın en önemli 8 liginde en yakın rakibine 5 puan fark atan tek takım oldu. Almanya'da Leverkusen ve Hamburg, 22'şer puanla zirvede. İngiltere'de Chelsea 24, M.United 22 puanda. İspanya'da Barcelona 22, Real 19 puanda. İtalya'da Inter 22, Sampdoria 20 puanda. Fransa'da Bordeaux 22, Monaco 21, Lyon 20 puan topladı. Hollanda'da 11 maç sonunda lider Twente 29, onu takip eden PSV 27 puanda. F.Bahçe, Barça'dan sonra en az puan kaybeden takım.

İNGİLİZLER KAZIM'IN PEŞİNE DÜŞTÜ
Fenerbahçe'de bu sezon adeta yeniden doğan Kazım Kazım'a Premier Lig ekiplerinden Hull City yeniden transfer teklifinde bulundu. Kazım için İngiliz ekibi 2.5 milyon Euro bonservis ücreti ödemeye hazır. Sarı-Lacivertli yönetim 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Kazım için bu ücreti çok düşük buldu. Kazım'ın babası ve menajeri olan Rodney Richards, bu futbolcuyu İngiltere'ye götürmek istiyor...

SEMİH ŞENTÜRK 7.5 MİLYON EURO
İstemişti. Daum'un sözleşmesinin uzatılmasını istediği Semih Şentürk için Alman transfer sitesi "transfermarkt.de", 7.5 milyon Euro değer biçti. Alman teknik adam, sözleşmesi 2010 yılanda bitecek olan olan, ancak 1 yıllık opsiyonu bulunan Semih'in 5 yıllık imza atmasını istemişti.

SARI KARTLAR BELA OLDU!
Fenerbahçe'de sarı kart sınırında bulunan Alex, Güiza, Gökhan ve Cristian, Beşiktaş derbisinde forma giymek için Kayseri'de dikkatli olmak zorunda. Çünkü Sarı-Lacivertli ekibin Kayseri maçı sonrasında evinde ağırlayacağı Ankaraspor, küme düşürüldüğü için Fenerbahçe hükmen galip sayılacak ve kart cezaları İnönü'deki Beşiktaş derbisinne taşınacak. Daum'un bu konuda sıkı uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

CRISTIAN GERÇEĞİ!

Fenerbahçe'de Cristian Baroni fırtınası dinmiyor... Fenerbahçe'ye imza attığı ilk dönemlerde, "Sıradan bir futbolcu, ofansa hiç destek vermiyor" şeklinde eleştirilere maruz kalan Brezilyalı ön libero, Daum'un vazgeçilmezi oldu.

HER MAÇTA 90 DAKİKA
Süper Lig'de ve Avrupa Ligi'nde tüm maçlarda forma giyen ve 90 dakika sahada kalan Cristian, Brezilya Milli Takımı'na da göz kırpıyor. Özellikle son 1 aylık dönemde müthiş bir çıkış yakalayan Cristian, birçok Avrupa kulübünün de takibinde.

SANTOS'A MİLLİ ŞOK
Önümüzdeki
ay Arap Yarımadası turuna çıkacak olan Brezilya Milli Takımı'na Santos çağrılmadı. 24 kişilik kadroda Kaka, Fabiano, Robinho gibi yıldızlar yer aldı. Galatasaray'ın Sambacısı Elano Blumer ise Dunga'nın kadrosunda kendisine yer buldu.

17 GÜNLÜK ARA CAN SIKIYOR!
Sezon başından beri yoğun bir temposu içinde olan F.Bahçe pazar günü Kayseri ve 5 Kasım'da da UEFA'daki Steaua maçından sonra 17 gün resmi maç yapmayacak. Sarı-Lacivertli ekip, Ankaraspor küme düşürüldüğü için 12. haftayı boş geçecek. Bu maçın ardından da Dünya Kupası playoff elemeleri nedeniyle 1 hafta boşluk var. F.Bahçe'nin bu sürede en az 2 hazırlık maçı yapması bekleniyor.

FENER AZ BİLE ATTI!
Serhat Ulueren'in hazırladığı, Ahmet Çakar, Reha Muhtar'ın yorumlarıyla katıldığı 'Son Kale' programına yazarımız Ece Vahapoğlu konuk oldu. Vahapoğlu, derbi için "G.Saray 2 farka razıydı. Fener'den 6-7 gol beklerdim" ifadesini kullandı. 1.5 saat sürmesi beklenen program yaklaşık 4.5 saat sürdü.