Vedat İnceefe: Gelenek sürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2009 Güncelleme 26 Ekim 2009, 02:27

İÇİNDEKİLER

Maç başlamadan önceki değerlendirmede iki takımın artı ve eksilerine bakarsak kağıt üzerinde Galatasaray'ın önde olduğunu görüyorduk. Hücumda ve pozisyon zenginliğinde, atılan gollerde Galatasaray'ın avantajı bulunmaktaydı. G.Saray'ın dezavantajı defansa ve orta sahaya yardımcı olmayan hücum oyuncularının olmasıydı. Fenerbahçe'ye gelirsek defans ve orta sahası çok kuvvetli ama ofansta bir istikrar yakalamış değildi..
Kendi saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyen Fenerbahçe maça çok agresif başladı. Maçın başında sahanın hakimiyetini ele geçirdi. Maçın 12. dakikasında Vederson'un ortasında Galatasaraylı hiç bir isim topa müdahale edemeyince Alex belki de hayatının en rahat golünü attı. Ancak bu pozisyonda Carlos'un ofsayt pozisyonunu yan hakem bana göre kaçırdı. Cimbom ilk gol denemesini 21. dakikada Sabri'nin ortasında Ayhan ve Nonda'nın topa müdahale edememesiyle gerçekleştirdi. 43. dakikada Leo Franco'nun hatasını Alex'in şutunu Leo Franco kurtardı. 1 dakika sonra Lugano'nun kafası direkten dışarı çıktı.
2. yarı da Fener'in baskısıyla başladı. Servet'in inanılmaz hatasında Mehmet Topuz'un çıkardığı topu Kazım'ın topu tribünlere göndermesi Cimbom için bir dönüm noktasıydı. Derken Leo Franco'nun 53. dakikada yaptığı hatanın bir benzeri Alex bu kez affetmedi ve kendi takımı adına penaltı kazandırdı. Bu penaltıyı da gole çevirirek skoru 2-0'a getirdi. G.Saraylı futbolcuların morallerinin bozulduğu bu dakikalarda Arda'nın 56. dakikada kullandığı kornerde Hakan'ın takipçiliği farkı 1'e indirdi. Ancak 74'te Keita'nın Carlos'a yaptığı harekette kırmızı görmesi berbarelik için saldıran G.Saray'ın umutlarının sonuydu. Buna rağmen Galatasaray'da Aydın ile 87'de net bir pozisyonda topu tribünlere göndererek amatörce davrandı. 90 artıda ise Güiza'nın attığı gol skoru belirledi. Maçın hakemi Bünyamin Gezer için bir şeyler söylemek istiyorum.
Maçın başından beri bütün takdir haklarını Fenerbahçe lehine kullanarak maçı damgasını vurdu.