Derbi berabere biter

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın VfL Wolfsburg takımı ile 0-0 berabere kalmalarının ardından stratejilerinin değiştiğini söyledi.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2009, 17:20

İÇİNDEKİLER

Sarsmaz, Radyospor'a yaptığı açıklamada, Almanya deplasmanından altın değerinde bir puanla döndüklerini dile getirdi.

Bu beraberlikle birlikte stratejilerinin tamamen değiştiğini vurgulayan Sarsmaz, ''Çünkü bundan sonra kasım ayında oynanacak Wolfsburg maçı İstanbul'da olacak. Eğer Beşiktaş o maçı kazanırsa ikinciliğe çıkacak ve bütün ipler Beşiktaş'ın eline geçecek'' dedi.

Takımlarının dünkü mücadelede futbol olarak da iyi oynadığını savunan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, şunları söyledi:

''Grafite çıkıncaya kadar özellikle Sivok, Ferrari ve İbrahim Kaş, onların çok gol atan forvetini durdurdu. Bunlar ilerisi için ümit verici. Beşiktaş'ın İstanbul'da Wolfsburg ile oynayacağı maçta Grafite oynamayacak. Beşiktaş'ın lehine bir durum ortaya çıktı. Beşiktaş bunu değerlendirirse ikinciliğe yükselecek ve gruptan çıkma ihtimali ortaya çıkacak.''

F.BAHÇE-G.SARAY DERBİSİNİN SONUCU NE OLUR? ANKETİMİZE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Takımın üzerinde bir şansızlık olduğunu vurgulayan Sarsmaz, ''Nihat, Bobo gibi isimler kendilerini ispat etmiş oyuncular. Seyircisine sevinç yaşatmış insanlar. İnşallah şansızlığı İstanbul'daki maçta gidererek, eski haline gelecektir'' dedi.

Yeni transfer olup olmayacağı yönündeki soruyu ise Nedim Sarsmaz, şöyle yanıtladı:

''Klasik bir cevap vereceğim, büyük kulüplerde transfer hiçbir zaman bitmez. Devre arası da edilebilir, fakat tamamen hocanın isteği doğrultusunda olacak. Hocanın, teknik heyetin isteği doğrultusunda yönetim bunu değerlendirerek cevap verecek. Şu anda ikinci yarı için bizim bir umudumuz da Delgado. Yavaş yavaş sakatlıktan çıkıyor. Delgado'nun da Beşiktaş'a katkısı olacak. Nihat, Nobre, Bobo hatta Batuhan orta sahadan topları alırsa daha çok gol atabilirler. Bana göre yeni bir transfere ihtiyaç yok. Ama teknik heyet isterse Beşiktaş bunu yapacak güçtedir.''

Beşiktaş'ın yenildiği maçlarda bile rakiplerinden zaman zaman daha iyi olduğunu dile getiren Sarsmaz, şöyle konuştu:

''Çok objektif bakarsak istatistiksel de değerlendirerek Beşiktaş oynadığı maçlarda rakibine üstünlük sağladı, fakat sonucu alamadı. Bunlar değerlendirilirse Beşiktaş futbolun bazı gerçeklerini yerine getiriyor, fakat meyvesi olan gole bir türlü ulaşamıyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Kayserispor karşılaşmaları başta olmak üzere mağlup olduğu maçlarda da rakiplerinden üstündü. Manchester United maçında da rakibinden üstündü. İstatistiklere bakarsanız takım rakibinden kilometre olarak fazla koşmuş, topun kendinde kalma süreleri daha fazla. Ancak gol atamamış.''

Nedim Sarsmaz, 25 Ekim Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına da değinerek, ''İçimden geçen sonuç beraberlik. Berabere biteceğini hissediyorum ve bizim işimize de beraberlik yarıyor. Umarım berabere biter'' diyerek sözlerini tamamladı.