Hayata dönüş

İki haftada kaybettiği 5 puanla krize giren Galatasaray dünkü galibiyetle adeta yeniden doğdu İki haftada kaybettiği 5 puanla krize giren Galatasaray dünkü galibiyetle adeta yeniden doğdu Nefesleri kesen maçta Trabzon'u yenmesini bilen Sarı-Kırmızılılar, zorlu Dinamo Bükreş ve Fenerbahçe maçları öncesi moral buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2009 Güncelleme 19 Ekim 2009, 02:54

İÇİNDEKİLER

Galatasaray dün tam anlamıyla çifte zafer yaşadı... Önce lider Fenerbahçe'nin Gaziantep deplasmanında yenilmesiyle büyük sevinç yaşayan Sarı-Kırmızılılar ardından da Trabzonspor galibiyetiyle coştu. Ligde üst üste alınan Eskişehirspor beraberliği ve Ankaragücü yenilgisiyle büyük krize giren Cimbom dünkü gallibiyetle hem lider Fenerbahçe'yle farkı ikiye indirdi hem de sıkıntılı günleri aştı. Galatasaray böylece üst üste oynayacağı kritik Dinamo ve Fenerbahçe karşılaşmaları öncesi kendine gelmiş oldu

RIJKAARD: ÇOK STRESLİYDİK
Kazanılan 3 puanla derin bir oh çeken teknik direktör Frank Rijkaard çok stresli bir maçı kazandıkları söyledi. Hollandalı hoca, "İlk yarıda çok iyi oynadık ve 3-0'ı düşünmeye başladık. Ancak rakibimiz gol bulunca planlar değişti. Her şeye rağmen maçın kontrolünün bizde olduğunu söyleyebilirim. Hakkımızda yapılan eleştiriler hedeniyle futbolcularım çok stresliydi. Fakat tribünlerin maçtan zevk aldığına inanıyorum" dedi. Rijkaard, yenilen gollerin defansa mal edilmemesi gerektiğini, takım halinde savunma yaptıklarının da birkez daha altını çizdi

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

FENER'İ MORARTACAĞIZ!
G .Saraylı taraftarlar dünkü maçta Fenerbahçe'ye de pankartlarla mesaj gönderdi. Sarı-Kırmızılılar, "Formamıza laf edenlere inat moraratmaya geliyoruz" diye pankart açtı. Rijkaard'ı isteyen Milan'a da "Sahipsiz Mi lan Rijkaard" diye mesaj gönderildi.

SERVET ENDİŞESİ!
Trabzonspor galibiyeti sonrasında gözünü Dinamo Bükreş maçı ve Fenerbahçe derbisine çeviren Galatasaray'da Servet Çetin endişesi yaşanıyor. Omzundan sakatlanan yıldız futbolcunun durumu bugünkü MR sonrasında netlik kazanacak. Yıldız futbolcu, "İki kez omzumun üzerine kötü düştüm. Şu an ağrım var. Umarım yırtık yoktur ve önümüzdeki maçlarda oynayabilirim" diye konuştu.

KADIKÖY'DE BU KEZ BİZ AVANTAJLIYIZ
Fenerbahçe derbisiyle ilgili de konuşan Servet, "Geçen sezon Benfica'yı yendikten iki gün sonra derbiye çıkmıştık. Bu kez Fenerbahçe de Avrupa'da maç oynayıp karşımıza çıkacak. Bence Kadıköy'de biz daha avantajlı olacağız" dedi. Milli futbolcu, yenilen 3 gol için de, "Defansta çok hata yapmadık. İlk golde top bize çarptı, ikinci gol de uzaktan geldi" ifadesini kullandı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

ZAN: BU OYUN DERBİYE YETER
G.Saray'da sakatlığı geçen ve tam 43 gün aradan sonra yeniden forma giyen Gökhan Zan, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı konuştu... Trabzonspor'un kolay bir rakip olmadığını belirten Zan, "Oynadığımız bu oyunun Fenerbahçe maçı için yeterli olduğunu düşünüyorum" dedi.

SAMİ YEN'DE 5'TE 5
Gol düellosu şeklinde geçen maçta Trabzonspor'u 4-3 yenen Galatasaray rakibine karşı üstünlüğünü sürdürdü. Sarı-Kırmızılılar, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan son 5 maçta da Trabzonspor'u mağlup etti.

BAKIŞ AÇISI
Savunma hataları

GALATASARAY ilk yarıda oyunu Trabzonspor'a kabullendirdi. Hem oynadığı futbol hem de girdiği pozisyonlarla bunu gösterdi. Trabzonspor'da Gabriç çok etkisiz kaldı. Buna karşılık Keita sağ kanadı çok iyi kullandı. İlk yarıda adeta Galatasaray oynadı, Trabzonspor koştu. Zaten Bordo-Mavililer Umut'un dışında pozisyona da giremedi. Galatasaray ise istediği her şeyi sahaya yansıttı. Fakat ikinci yarıda Trabzonspor çok iyi oynadı. Kazanma noktasına geldiler. Ama savunma hataları onları yaktı.
ERSUN YANAL (LİG TV)

Yıldız oyuncu farkı!
İKİ takım futbolcularını da kutlamak gerekiyor. Tempolu ve güzel bir maç oldu. İki takımın oynamış olduğu futbol lig kalitesini ortaya koydu. Oyunun genelinde üstün olan taraf Galatasaray'dı. Karşılaşma zaman zaman gidip gelse de Sarı-Kırmızılılar'ın bireysel yetenekleri ve yaratıcı oyuncularının fazlalığı onlara maçı kazandırdı. Trabzonspor ise bu yılki en iyi oyununu çıkardı. Ancak, bütçenin yarısı kadar maliyetleri olan Gökhan Ünal ve Sambacı Alanzinho'nun kenarda başlaması ise düşündürücüydü.
LEMİ ÇELİK