Frank Rijkaard'ın B planı

Hollandalı teknik adam, Harry Kewell'in yerine Barış'ı sokarak ilk kez maç içinde sistem değiştirdi.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2009, 10:22

İÇİNDEKİLER

Üst üste puan kayıplarının ardından B planı olmadığı için eleştirilen Frank Rijkaard, dün ilk kez oyun planının dışına çıkan bir değişiklik yaptı. Hollandalı teknik adam, karşılaşma Galatasaray'ın 2-2 berabere devam ederken, Trabzonspor orta sahada hakimiyeti ele geçirince, Kewell'ı çıkarıp yerine Barış Özbek'i sahaya sürdü. Bu değişiklikle orta sahayı üçleyen Rijkaard, 4-2-3-1'den 4-3- 3'e dönüş yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Haftalardır ilk 18'e bile giremeyen Barış Özbek de, hocasını yanıltmadı. Girdikten birkaç dakika sonra yaptığı asistle maçın 4-2'ye gelmesini ve kopmasını sağladı. Barış maç sonrası yaptığı açıklamada rahat giden maçın, bir anlık konsantrasyon eksikliğiyle tehlikeye girdiğini belirterek "Ancak kazanmayı daha çok isteyen taraf bizdik. Trabzon gibi son derece güçlü bir takım karşısında birçok net pozisyon bulduk. Sonuçta kazanarak, birkaç haftadır üzdüğümüz taraftarımızı mutlu ettik" dedi.

NOTLARI VASAT!
G.Saray'da F.Bahçe derbisi öncesi Ayhan ve Mustafa Sarp'ın performansı endişe yarattı. Orta sahanın göbeğinde görev yapan ikilinin yaptığı pas hataları Trabzonspor'a hücum fırsatları doğurdu. Mustafa Sarp'ın yaptığı faulle kazanılan frikikten ilk gol geldi. Colman'ın skoru 2-2'ye getiren golünden önce ise Ayhan fazla oynadığı topu kaybetti; sonra da Colman'ı kaçırıp yerde kaldı.