Ermenistan memnun kaldı

Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan, Türkiye'de çok iyi karşılandıklarını bildirdi.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2009, 15:43

İÇİNDEKİLER

Hayrapetyan, Ermenistan Milli Takımı'nın kamp yaptığı Holiday Inn Hotel'de, Türk gazetecilerin sorularını yanıtlarken, spor dışındaki sorulara cevap veremeyeceğini söyledi.

Gazetecilerin, ''Yolculuğunuz nasıl geçti? Çarşamba günkü karşılaşmaya yönelik değerlendirmeniz nedir'' şeklindeki sorusuna Hayrapetyan, şu yanıtı verdi:

''Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Çok iyi karşılandık. Yolculuğumuz çok iyi geçti. Otel çok güzel. Böyle iyi bir organizasyon hazırlandığı için Türk yetkililere ve başkanlara çok teşekkür ediyorum. Umarım her şey eşit olur, güzel bir oyun çıkar, mutlu bir şekilde iki takım da evlerine geri dönerler. İki takımın taraftarı da mutlu sona ulaşır.''

Hayrapetyan, ''Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Bunu ben değil, Türkiye Futbol Federasyonu'nun söylemesi lazım. Sebeplerini onların araştırması lazım, fakat Türkiye gibi iyi bir futbol takımının bu duruma gelmesi gerçekten hoş değil. Çünkü bayağı iyi oynuyorlar'' dedi.

Türkiye-Ermenistan maçına ilişkin tahminini soran gazetecilere Hayrapetyan, ''Kim güçlüyse kazansın. İki taraf için de her şeyin eşit olmasını diliyorum'' yanıtını verdi.

Hayrapetyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın maça geleceğinin hatırlatılması üzerine, ''Bu konuda bir şey söyleyemem. Bir bilgim yok. Siz ne biliyorsanız ben de onu biliyorum'' diye konuştu.
Ermenistan futbolunun bugünü ve geleceğiyle ilgili soruyu ise Hayrapetyan, ''Her şey normal'' diye yanıtladı.

Hayrapetyan, ''Daha önce Türkiye'ye geldiniz mi'' yönündeki soruya, ''Daha önce birkaç kez bulundum. Genel olarak hep futbol için geldim, bir kere de kendi özel isteğimle geldim'' yanıtını verdi.
''Bursa'yı gezecek misiniz'' yönündeki soru üzerine ise Hayrapetyan, ''Taraftarlarımız gezecek, ama ben zaman bulursam dolaşacağım. Şimdiye kadar her şey çok iyiydi'' dedi.