Afganistan'da çatışma

Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezinde, devlet başkanlığı sarayı yakınlarında patlamalar ve silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ocak 2010, 14:33

İÇİNDEKİLER

Görgü tanıkları, kentin ticaret bölgesinde bir patlama meydana geldiğini, bu patlamayı daha az şiddetli diğerlerinin izlediğini ve silah sesleri duyulduğunu, insanların bölgeden kaçtığını anlattı. Bir görgü tanığı, en az bir kişinin yaralandığını belirtti.

Özel televizyon kanalı Tolo, intihar saldırılarında kullanılan bombalı ceket giyen 2 kişinin, bakanlıkları koruyan güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiklerini duyurdu.

Güvenlik kaynakları ise, Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükümet binaları yakınına iki füzenin isabet etmesi sonucu iki ayrı patlama meydana geldiğini belirtti.

Bu arada, patlamaların sorumluluğunu üstlenen Taliban, devlet başkanlığı sarayı ve hükümet binalarının hedeflendiğini bildirdi.

Aralarında intihar eylemcilerinin de bulunduğu 20 militanın, Afgan güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği kaydedildi.

AFGANİSTAN'DA İNTİHAR BOMBACILARI BİNALARA GİRDİ

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bu sabah başlayan çatışmaların ardından intihar bombacıları binalara girdi. Saldırı düzenlemek için hazırlanan 20 intihar bombacısından en az 10'unun aralarında bankalar ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu binalara girdiği belirtildi.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen Taliban yaklaşık 20 militanın Kabil'deki bakanlık binalarına girdiğini söylerken, 200'den fazla Afgan güvenlik görevlisi ve polisin de bölgede militanlarla çatıştığı ifade ediliyor.

Saldırganların özellikle Devlet Başkanlığı Sarayı, Merkez Bankası, Sanayi ve Madencilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Serena Otelini hedef aldığı belirtildi. NATO tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Sarayı yakınlarında bir intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesinin ardından Afgan polisi ile militanlar arasında çıkan çatışmalar sırasında alışveriş merkezine giren iki militanın öldürüldüğü açıklandı.