Kurtulmuş: Başkanlık sisteminden niye korkuyorsunuz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, muhalefet partilerini eleştirerek, "Niye başkanlık sistemine takılıyorlar. Niye başkanlık sisteminden bu kadar korkuyorsunuz?" dedi.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2016, 20:52
Kurtulmuş: Başkanlık sisteminden niye korkuyorsunuz

İÇİNDEKİLER

Ak Parti Altınordu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Numan Kurtulmuş, başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarını anlatarak CHP'yi eleştirdi. En önemli sorumluluklarından birinin yeni anayasayı yapmak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Önümüzde atılacak adımlar var, başta anayasa olmak üzere bu adımların atılması için seferber olacağız" dedi. Anayasa konusunda topu taca atmayı düşünmediklerini kaydeden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''EN KISA ZAMANDA MECLİSE GÖNDERECEĞİZ''
"Türkiye'de çağdaş, demokratik, sivil, katılımcı bir anayasayı yapmak için bütün hazırlıklarımızı tamamlıyoruz, bitirmek üzereyiz. En kısa zamanda Meclis'e göndereceğiz. İnşallah 367'yi buluruz. Böyle dediğimiz zaman 'CHP'liler istemiyor' dediniz ya, CHP'li seçmen kardeşlerimi kastetmiyorum. O klasik CHP'li zihniyeti, eski CHP kafasını kastediyorum."

''NİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE TAKILIYORLAR''
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kürsüde CHP'ye yönelik eleştirisini sürdürürken bir vatandaşın "'Şırnak'ta hendek kazıyorlar sayın bakanım" demesi üzerine, "Kazmıyorlar da kazanlara bir şey demiyorlar öyle diyeyim" diye yanıt verdi. Güçlü bir Türkiye istemeyenlerin yeni anayasayla Türkiye'nin güçlü bir hukuk sistemi ve devlet yapısına kavuşmasını da istemediklerini söyleyen Kurtulmuş, muhalefete eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Niye başkanlık sistemine takılıyorlar. Kardeşim biz anayasayı sadece başkanlık sistemi için istemiyoruz. Başkanlık sistemi bizim anayasa reformumuz içerisinde birçok maddeden sadece bir tanesi. Gelin, samimiyetinizi göstermek için masa kurmuştuk. Masayı siz dağıttınız. Bizim 316 milletvekiliyle, Meclis başkanımızı saymıyoruz. Bizimde üç tane adamımız var, sizinde üç tane adamınız var. MHP ve HDP'nin de üç tane temsilcisi vardı, niye masayı dağıttınız. 'Efendim başkanlık sistemi gelirse', niye başkanlık sisteminden bu kadar korkuyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partisi bir zihniyettir. Ahmetleri, Mehmetleri bir tarafa koyuyorum isimler önemli değil. Dün de öyleydi, bunlar Türkiye'de alışmışlar. Cumhurbaşkanı deyince kapalı kapının ardında kimsenin görmediği yerde, 4-5 tane adamın seçtiği birisinin cumhurbaşkanı olmasına alışmışlar. Cumhurbaşkanlarını eski bürokratlardan, asker bürokrasisinden, ya da yargı bürokrasisinden olmasına alışmışlar."

Numan Kurtulmuş, terörle mücadelenin de sonuna kadar devam edeceğini, Türkiye'nin ekonomik olarak daha da güçlü bir hale gelmesi için hükümet olarak çalışmaları sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.