Paris'te konuşalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Egemenlik haklarımızın ihlaline yine göz yummayız. Ancak pazartesi günü Paris'te bu meseleyi konuşalım, başkalarını sevindirmeyelim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2015 Güncelleme 29 Kasım 2015, 01:57
Paris’te konuşalım

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de açılış törenine katıldı. Gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, Rusya'ya mesaj gönderdi:

BAYIRBUCAK Türkmenler'i bombalara rağmen, çadırlarda kışa hazırlanıyor. Birilerinin binlerce KM öteden gelerek, Suriye üzerinde söz sahibi olmaya çalışıyor. Türkiye de akrabalık ilişkisi bulunduğu bölgeden tecrit edilmeye çalışıyor. Kimse kusura bakmasın, buna asla rıza göstermeyiz.

BAKIYORSUNUZ ana muhalefeti de terör örgütünün arkasındaki parti de bizi eleştiriyor. Kardeşlerimize bomba yağdıranları savunuyor, onların yanında yer alıyorlar. Siz kimden yanasınız? Böyle bir günde bile bir, beraber olamıyorsak ne zaman bir, beraber olacağız?.

HER iki ülkenin, diğerini gözden çıkarma lüksü yok. Yaşanan olay nedeniyle üzgünüz.

BU noktada tarafların çok daha olumlu bir şekilde yaklaşım göstermesini de özellikle istiyoruz. Rusya'ya diyoruz ki 'gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim'. Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir.

KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir kabile devleti değil. Biz egemenlik haklarımızın ihlaline sürekli izin verirsek iz olur, orası bizim toprağımız olmaktan çıkar. Eğer hava sahamızın ihlaline bir değil, iki değil, üç değil, dört değil, ses çıkarmazsak iz olur iz. Biz bu konuda geçmişte gerekli müsamahayı gösterdik. Buna rağmen, ihlallerin devam etmesinin dostlukla, iyi niyetle, misafirlikle bir ilgisi yoktur. Davetsiz misafir olmaz.