Nerede kalmıştık

7 Haziran-1 Kasım arasındaki yaklaşık 5 aylık dönem geride kaldı. 26. Dönem parlamentosu yemin ederek görevine başladı. AK Parti, yine tek başına iktidar olarak Yeni Türkiye yolunda...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2015 Güncelleme 18 Kasım 2015, 01:20
Nerede kalmıştık

İÇİNDEKİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 26. Dönem startını verdi... 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan belirsizlik tablosu, 1 Kasım'da dağıldı. AK Parti, her iki seçmenden birinin oyunu alarak tarihi bir başarıya imza attı ve bir kez daha tek başına iktidar olarak 13 yıllık büyük gelişimin devamı için çalışmalara başladı. Yemin töreni için Meclis Genel Kurulu'na ilk gelen siyasi parti lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Genel Kurul salonuna Bahçeli'nin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. Davutoğlu, AK Parti milletvekillerince ayakta alkışlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Baykal'ın yemin töreni için oturumu açması sırasında Genel Kurul salonuna girerek locadaki yerini aldı.

TERBİYESİZLER DE VAR
Milletvekillerinin ayakta alkışladığı Erdoğan'a en yaşlı ikinci üye sıfatıyla AK Partili İsmail Kahraman eşlik etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı'nın locadaki yerini almasının ardından grup başkanvekilleriyle Genel Kurul salonuna girdi. Ağabeyi dağda terörist olan HDP'li Selahattin Demirtaş ameliyat bahanesiyle Meclis'e gelmedi. Birçok kişi yeminini bir süre ertelemek için böyle bir yola başvurduğuna dikkat çekti. Sırtını teröristlere dayayan bir diğer HDP'li Figen Yüksekdağ da kendi çapında bir terbiyesizliğe imza attı. Yüksekdağ, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından girdi. Yaptığı terbiyesizlik, sosyal medyada sert şekilde eleştirildi. Yüksekdağ, eleştirilere cevap veremedi. Yemin töreni için toplanan TBMM Genel Kurulu'nu, 7 Haziran seçimlerinin ardından olduğu gibi yine en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetti.

GENÇ MİLLETVEKİLLERİ
Deniz Baykal'
a en genç üye sıfatıyla da yemin töreni boyunca HDP'li vekiller Tuğba Hezer Öztürk, Dilek Öcalan, Burcu Çelik Özkan, Ayşe Acar Başaran, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve CHP İstanbul vekili Eren Erdem eşlik etti.