"Yeni anayasa 2023 için zorunlu"

AK Parti yönetim toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yeni anayasa, 2023 için zorunlu. Yeni anayasa, herkesin meselesidir." dedi.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2015, 21:38
Yeni anayasa 2023 için zorunlu

İÇİNDEKİLER

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamasından başlıklar şöyle:

"3 ayda bir partinin temel ilkeler etrafında politika yapıp yapmadığı incelenecek ve Genel Başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na rapor sunulacak. Kurucu değerlerimiz bizim için çok önemli.

7 Haziran ile 1 Kasım'ı tek bir potada eritiyor ve tek bir bakış açısı üretiyoruz. 1 Kasım'da aldığımız oyu esas kabul edip de, memnun olunmayan söylemleri düzeltmekten vazgeçmeyeceğiz. Vatandaşımızın 7 Haziran mesajlarını, zihnimizde diri tutuyoruz.

DAVUTOĞLU'NA YETKİ
1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar oluşturacak şekilde bir sonuç aldığımız içini, yeni hükümeti kurma noktasında yetki vermemiz öngörülüyor. Ahmet Davutoğlu'na onun Başbakanlığında hükümetin kurulması için MKYK tarafından oy birliğiyle yetki verilmiştir. Bu tüzüğümüze göre bir zorunluluktur.

YENİ ANAYASA
Hükümet planının ardından bir yıllık eylem planı birkaç gün içerisinde vatandaşlarımızla paylaşılacak. Yeni anayasa konusu, bizim temel vaadimiz. Yeni anayasa, 2023 için zorunlu. Yeni anayasa, herkesin meselesidir. Yeni anayasa konusunda, Başbakanımız hükümeti kurmanın ardından siyasi parti liderleriyle görüşmelerde bulunacak.

AB'NİN TÜRKİYE İLERLEME RAPORU
Çatışma ortamı ifadesi kabul edilemez. Yanlış bir ifadedir. Bunu Suriye için kullanabilirler.

ÇÖZÜM SÜRECİ
HDP devamlı olarak muhataplığı kendisine indirgemeye çalışıyor. O silahlar gömülecek. Silahla erişilecek bir amaç yok, bu yol kapalıdır. Kimse, PKK ile devleti aynı şekilde tanımlayıp, 'barış' demesin. Devlet için tetiğe ara verme gibi ifadeler olmaz. Elinizdeki silah tehdit ise, güvenlik güçleri cevabı verir. Sözü olan tüm siyasi partiler sürecin ortağıdır.

DAEŞ'E KARA OPERASYONU MASADA
DAEŞ terör örgütüne yönelik kara operasyonu dahil bütün seçenekler masadadır. Siyasi paketin içinde bu operasyonlara bakmak lazım. DAEŞ'e, YPG'ye, Esed'e karşı kararlılık sadece Türkiye'nin meselesi değil, uluslararası koalisyonun meselesi olması gerekir. Türkiye, bölgedeki irili ufaklı gruplara karşı aynı hassasiyete sahiptir."