Yönetime neşter!

Seçimlerde 1 milyona yakın oy kaybeden HDP, parti yönetimine neşter vuracak. Yılbaşındaki kongrede, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın performansı masaya yatırılacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2015 Güncelleme 09 Kasım 2015, 01:14
Yönetime neşter!

İÇİNDEKİLER

Sırtını Kandil'e dayadığını söyleyecek kadar cüretkar olan HDP, sandıkta hezimete uğradı. 1 Kasım seçimlerinde 1 milyona yakın oy kaybeden partinin yöneticileri, 'Nerede hata yaptık?' diye kara kara düşünmeye başladı. Seçimler nedeniyle ertelenen olağan kongrenin yeni yılda yapılması planlanırken, yönetim kademelerinin tamamen değiştirilmesi gündeme geldi. Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın performansı partinin tüm organlarında değerlendirilecek. 1 Kasım seçimlerinde oyların düşüşünde büyük etken olan PKK'nın kanlı saldırıları, bölgede kamu düzenini bozan hendek kazma, yol kesme gibi eylemler konusunda yeni bir tutum ortaya konulacak. Yeni Anayasa çalışmaları da öncelikli gündem maddesi olacak.

GÖREVDE KALACAK MI?
Dün toplanan Parti Meclisi, oy kaybındaki nedenler, çözüm sürecinin geleceği, parti politikalarının değiştirilmesi, Meclis'te yeni dönem ve örgütle ilişkileri tartıştı. Figen Yüksekdağ, 1 Kasım sonrası ilk PM toplantısında, 'yeni bir mücadele sürecinin' başladığını söylerken, kendisinin ve Demirtaş'ın görevde kalıp kalmayacağı kongrede netleşecek. İki dönem kuralı nedeniyle 1 Kasım'da listeye giremeyen bazı isimlerin Selahattin Demirtaş'a tepki göstermesi ve seçimlerdeki hezimet, eşbaşkanların koltuğunun tehlikede olduğunu gösteriyor.

Hazal ATEŞ