Umut Oran CHP Genel Başkanlığına aday

CHP'nin 1 Kasım'da yaşadığı seçim hezimetinin ardından Umut Oran partililere olağanüstü kongra çağrısı yaparak, genel başkanlığa adaylığa aday olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 04 Kasım 2015, 11:09
Umut Oran CHP Genel Başkanlığına aday

İÇİNDEKİLER

Olağanüstü kurultayın toplanması için çağrıda bulunan CHP İstanbul eski Milletvekili Umut Oran, "Sayın Genel Başkan hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplamalı ve acilen güvenoyu tazelemelidir" dedi.

Oran yaptığı açıklamada 1 Kasım seçimlerinin CHP de dahil olmak üzere muhalefet partilerinin başarısızlığıyla sonuçlandığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da birçok kez işaret ettiği gibi başarının tek ölçütü iktidara gelmektir. CHP iktidar olamadıysa ortadaki tek gerçek başarısızlıktır.

Liderlik sadece çalışmak demek değildir. Liderlik sadece iyi insan olmak, çalmamak, soymamak demek de değildir. Bunlar liderde zaten olması gereken, asla tartışılmayacak ortak özelliklerdir. Bu yüzden 'çok çalışmak, çok fedakr olmak, çok temiz olmak' seçim başarısızlıklarını açıklamak için tek başına yeterli gerekçeler değildir. Lider, örgütüne güvenmelidir, örgütüne güven, heyecan, umut vermelidir.

Bu tablo karşısında Sayın Genel Başkan hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplamalı ve acilen güvenoyu tazelemelidir. Olağanüstü kurultay için hukuki ve siyasi gerekçeler mevcuttur.

Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir. Buradan tüm Cumhuriyet Halk Partililere sesleniyorum, gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım."

CHP OLAĞANÜSTÜ KONGRE NASIL TOPLANIR?
CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor. CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor.