Bahçeli'nin yerine 3 isim ön planda

1 Kasım Genel Seçimi sonrası büyük şok yaşayan MHP'de genel başkanlık için Sinan Oğan, Süleyman Sazak ve Meral Akşener isimleri konuşuluyor.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2015, 15:55
Bahçeli’nin yerine 3 isim ön planda

İÇİNDEKİLER

1 Kasım seçim sonuçlarında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) büyük bir şok yaşadı. 81 ilin tamamında oy kaybeden MHP'nin seçim sonucu oy oranı yüzde 16,5'ten yüzde 11,9'a düştü. MHP, 1 Kasım seçim sonucunu belirleyen parti oldu.

HARİTADAN SİLİNDİLER
Bütün illerde oy kaybeden MHP, haritadan silindi. Sadece Ardahan'da oyunu artırabilen MHP, 7 Haziran'da 7 milyon 519 bin oyla yüzde 16,4 oranını yakalarken 1 Kasım seçimlerinde yüzde 11,9'a düştü. Yaklaşık 2 milyon oy kaybetti. 80 olan vekil sayısı 40'a indi.

MHP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN 3 İSİM
MHP'de Devlet Bahçeli'nin istifası durumunda Sinan Oğan, Süleyman Sazak ve Meral Akşener'in isimlerinin Genel Başkanlık için ön plana çıkacağı konuşuluyor.

SIFIR ÇEKTİ
5 ay önceki seçimde Bayburt, Giresun, Kırıkkale, Gümüşhane, Uşak, Kırşehir, Nevşehir, Burdur ve Aksaray'dan ilk kez bir milletvekili çıkartan MHP, bu kez bu illerde sıfır çekti.

80 VEKİL 40'A DÜŞTÜ
MHP'nin 7 Haziran seçimlerine göre oyu yüzde 4.4 oranında düştü. Milletvekili sayısı da eridi. 7 Haziran'da 80 ismi Meclis'e sokan MHP'nin sandalye sayısı 40'a geriledi. Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ile Eskişehir Milletvekili Dr. Ruhsar Demirel Meclis'e giremedi.



DAVAYI KAZANDI, DÖNÜYOR

1 Kasım seçim sonuçlarının şokunu atlatamadan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sarsan bir gelişme daha yaşandı. Bahçeli'nin partiden attığı Sinan Oğan açtığı davayı kazandı ve geri dönüyor.

MHP'den ihracını yargı sürecini taşıyan Sinan Oğan bugün sonuç aldı. Bu sabah toplanan mahkeme başvuruyu karara bağladı ve Sinan Oğan'ın MHP'den ihracının hukuksuz olduğu yönünde karar verdi. Sinan Oğan'ı MHP'ye geri döndüren karar kesin hükmünde. Yani yargıtay yolu da kapalı.