Teröre karşı yakın diyalog

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Ankara'daki terör saldırısı masaya yatırıldı. 1 saat 40 dakika süren görüşmeden 'yakın diyalog ve bilgi alışverişi içinde olma' mesajı çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2015 Güncelleme 12 Ekim 2015, 00:00
Teröre karşı yakın diyalog

İÇİNDEKİLER

Başkent Ankara'da 95 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırı nedeniyle Ankara'da hareketli anlar yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi partilere teröre karşı ortak tavır çağrısı yaptı. Davutoğlu, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. 1 saat 40 dakika süren görüşmede önceki gün Ankara'da gerçekleşen Cumhuriyet saldırısının en büyük terör saldırısı değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti. Davutoğlu'nun Ankara'da meydana gelen saldırıyla ilgili güncel bilgileri Kılıçdaroğlu ile paylaştığı öğrenildi.

'İYİ NİYETLİ VE SAMİMİ'
Başbakanlık kaynakları, görüşme için "iyi niyetli ve samimi" yorumunu yaparken, Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

BİLGİ ALIŞVERİŞİ...
"Görüşmede menfur terör saldırısının halkımızı derinden üzüntüye sevk ettiği bir kez daha vurgulanarak terör eylemlerinin kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun topyekün lanetlenmesi gerektiğinin altı çizilmiştir. Ülkemizi ve milletimizi hedef alan, demokrasimize ve huzurumuza kasteden terör eylemlerine karşı ortak bir duruş geliştirmenin önemi ele alınarak terörle ve teröristle mücadelenin hukuk içinde, kararlılıkla ve çok boyutlu olarak sürmesinin gerekliliği vurgulanmıştır. Görüşmede, olayın akabinde devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuş, terör eyleminin tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin hukuk önünde hesap vermesi için yapılan çalışmaların ivedilikle sonuca ulaşmasının önemi kaydedilmiştir. Bu çerçevede bundan sonraki süreçte gelişmelerle ilgili yakın diyalog ve bilgi alışverişi içinde olunması kararlaştırılmıştır.

YAPICI BİR DAYANIŞMA
Milletimizi topyekün büyük bir acıya sevk eden bu hain saldırı karşısında tüm partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve medyanın sorumlu ve yapıcı bir dayanışma içinde olması gerektiği kanaati paylaşılarak, yaşanan menfur hadiselerin demokrasimize ve seçim güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmaması gerektiği ifade edilmiştir. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısı üzerine gerçekleşen görüşmede tüm toplum kesimlerinin bu tür olaylara karşı yek vücut olarak dayanışma sergilemesinin önemi vurgulanmıştır."

TRAVMA YAŞANIYOR
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Bu kadar ağır bir olayı Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan hiçbir yurttaşın sindiremeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Toplum derin bir travma yaşıyor, Adalet Bakanı sadece gülümsüyor. 2 bakanın (İçişleri ve Adalet) da görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bu talebi Sayın Davutoğlu'na bildirdim, Sayın Davutoğlu 'olayı müfettişlere havale ettiğini, gelen rapora göre tavır takınacağını' ifade etti."