AK Parti mitinglerini erteledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başbakan Davutoğlu'nun Cuma gününe kadar miting yapmayacağını bildirdi. Çelik, "Mitingimizi bir parti mitingi olmaktan ziyade normal rutin takvimi içerisinde terörü karşı birlik, dirlik, kardeşlik mitingleri yapacağız" dedi.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2015, 16:39
AK Parti mitinglerini erteledi

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ankara Tren Garı Kavşağı'nda düzenlenen Barış Mitingi'nde meydana gelen patlamaya yönelik açıklamalarda bulunan Çelik, "Bu terör saldırısını gerçekleştirenleri, arkasındaki bütün güçleri lanetliyoruz ve kınıyoruz. Çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız. Bizim acımız, kaybettiğimiz vatandaşlar, kardeşlerimizi, evlatlarımız, ortak vatanı paylaştığımız kendi insanımız. Dolayısıyla bu saldırı herhangi kesime, gruba yapılmıştır diye düşünülmemeli, bu milletimizin tamamına yapılmış, Türkiye'yi hedef almış bir saldırıdır. Bu saldırı bizi can evimizden vurmuştur. Bizi göz bebeğimizden vurmuştur. Cumhuriyet tarihimizde karşılaştığımız en büyük acılardan bir tanesi. Bu bakımdan hepimiz taziye sahibiyiz, hepimiz bu acının bir parçasıyız. Başta acılı aileleri olmak üzere bütün milletimize başsağlığı dileklerimizi arz ediyoruz diye konuştu.

PARTİ MİTİNGİ GİBİ OLMAYACAK
AK Parti olarak mitingleri askıya aldıklarını kaydeden Çelik, "Başbakanımız cumaya kadar miting gerçekleştirmeyecek. Cuma gününden sonra ki birkaç mitingimizi de bir parti mitingi olmaktan ziyade normal rutin takvimi içerisinde terörü karşı birlik, dirlik, kardeşlik mitingleri yapacağız ifadelerini kullandı.

Bu olayın aydınlığa kavuşması için gereken çalışmaları yürüttüklerini belirten Çelik, "Kuşkusuz şuanda somut bulgularla ilerliyor bu araştırmalar, İçişleri bakanlığı çok titiz bir çalışma yapıyor ama tam olarak adres belli olana kadar bunları paylaşmak mümkün değil. Etrafımızda ciddi bir terör organizasyonu var şeklinde konuştu.