Barış resminde Sarıgül neden yok!

Şişli Belediyesi'ndeki koltuk kavgası için CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, "Aile içinde sorunlar olur. Aile büyükleri, ailenin küçüklerini, gençlerini bir araya getirir, sorun çözülür" dedi. Ancak Karayalçın, Hayri İnönü ve Murat Hazinedar'ın bulunduğu karede, Mustafa ve Emir Sarıgül'ün bulunmaması dikkat çekti.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 08 Ocak 2015, 15:34
Barış resminde Sarıgül neden yok!

İÇİNDEKİLER

CHP'de Şişli Belediyesi'ndeki Sarıgül- İnönü çekişmesi ayyuka çıkarken CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, bugün kardeşlik mesajları verdi. Karayalçın, "Aile içinde sorunlar olur, yeter ki işin içinde ahlaksızlık, rüşvet, ayakkabı kutuları olmasın. Bireysel anlaşmazlıklar da aile içinde çözülür. Aile büyükleri, ailenin küçüklerini, gençlerini bir araya getirir, sorun çözülür" dedi. Ancak açıklama sırasında yanında Hayri İnönü ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar vardı, emir ve Mustafa Sarıgül ise yoktu.

Karayalçın, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 41. yılı nedeniyle Maçka Parkı'nda düzenlenen anma töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karayalçın'ın iki yanında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Sarıgül'ün adamı olarak bilinen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yer aldı. Ancak Mustafa Sarıgül ve emir Sarıgül'ün törende olmaması dikkat çekti.

KAVGANIN TARAFI SARIGÜL ORADA DEĞİLDİ
Şişli Belediyesi'ndeki sorunların çözümüne yönelik adım atılıp atılmadığına ilişkin soru üzerine Karayalçın, İsmet İnönü'nün birleştirici, kucaklayıcı özelliklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bizler, İsmet İnönü'ye inanan insanlar, onun partilileri olarak İsmet İnönü'nün birleştirici, kucaklayıcı çağrısına uyup, burada bir araya geldik. Burada İsmet İnönü'nün torunu da var, Şişli Belediye Başkanımız. İsmet İnönü'nün yandaşı da var, Beşiktaş Belediye Başkanımız. Ben de İsmet İnönü'nün partisinin İstanbul İl Başkanıyım. Bir araya geldik, kucaklaştık. Aile içinde sorunlar olur, yeter ki işin içinde ahlaksızlık, rüşvet, ayakkabı kutuları olmasın. Bireysel anlaşmazlıklar da aile içinde çözülür. Ailenin büyükleri vardır. Aile büyükleri, ailenin küçüklerini, gençlerini bir araya getirir, sorun çözülür. Çözülmezse, mutlaka başka yöntemlerle de çözülür ama ben çözülmeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum."

İnönü ve Hazinedar'ın, belediye başkanı kimlikleriyle, CHP üyeleri olarak birbirleriyle el sıkıştıklarını ifade eden Karayalçın'ın, gazetecilere "Görüntüyü alamadıysanız bir daha el sıkışırlar" demesi üzerine, Hazinedar ve İnönü el sıkıştı. Karayalçın, "Aradaki buzlar eridi diyebilir miyiz?" sorusuna da "Siz nasıl yorumluyorsunuz bilmiyorum, zaten hava da çok sıcak" karşılığını verdi.

Baba ve oğul Sarıgül'ün tören yerinde olamaması, "Mustafa Sarıgül ve öğlu CHP'den dışlanıyor mu" yorumlarına neden oldu. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ayrılıp yeniden Türkiye Değişim Hareketi'nde siyaset yapacağı iddia ediliyor.