Eşbaşkan

BND ve CHP temasını sağladı. Ancak Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Almanya hayranlığı bununla sınırlı kalmadı. Kılıç, Münih eski Belediye Başkanı Ude'yi danışmanı yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2014 Güncelleme 25 Ağustos 2014, 01:46
Eşbaşkan

İÇİNDEKİLER

Ali Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi'ni karıştırdı. 2008'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin'i Alman Gizli Servisi BND ile buluşturarak Deniz Baykal'a kaset komplosunu hazırlayan Kılıç'ın, Alman hayranlığı sınır tanımadı. Alman vatandaşı olduğu ortaya çıkan Kılıç, danışman olarak da bir Alman'ı seçti.

MÜNİH-MALTEPE HATTI
Maltepe Belediye Başkanı olan Kılıç, Münih eski belediye başkanı Christian Ude'yi (66) fahri başdanışman olarak atadı. Bunun için Ude'ye Maltepe Belediye Binası'nda özel bir oda da tahsis edildi. Sık sık İstanbul'a gelen Ude, yakın dostu olan Kılıç ile sokağa indi. Maltepe'nin sokaklarını Ali Kılıç'la birlikte dolaşan Ude, ilçede gördüğü sorunların başında kentsel dönüşümün geldiğini belirtti. Ude, "Biz bunu Almanya'da, Münih'te uyguladık, çok da başarılı projeler hayata geçirdik" dedi. Maltepe ile ilgili tespitlerde bulunan Ude, İstanbul'la ilgili görüşlerini belirtmeyi de ihmal etmedi. İstanbul'un, çok çabuk büyüyen ve gelişen bir kent olduğuna işaret eden Ude, şunları söyledi: "Herkesin imrenerek baktığı, tarihi olan, kentsel dokusu olan bir kent. O anlamda çabuk büyüyor." Ude ve Kılıç Maltepe sokaklarını dolaşırken dün Maltepe'de hareketler saatler yaşandı. Bu arada Ali Kılıç, TAKVİM'in gündeme bomba gibi düşen haberlerinden sonra kitlelere başvurdu! Kendisine yönelik destek gösterisi için çağrılarda bulundu.

SADECE 150 KİŞİ TOPLANDI
Ancak sadece 150 kişilik bir grup Maltepe meydanında toplanarak Kılıç'a destek gösterisi düzenledi. Göstericilerin azlığı nedeniyle şok geçiren Kılıç, Alman vatandaşı olduğu yönündeki ididaları ise kabul etmedi!

42 YIL ÖNCE TANIŞTILAR
Christian Ude ile Ali Kılıç'ın dostluğu çok eskiye dayanıyor. Ude, bir röportajında Kılıç ile dostluğunun nasıl başladığını, şöyle anlatmıştı: "1972'de Almanya'da işçi olarak çalışan, Pülümür'ün Kaymaktepe köyünden Kamer Kılıç'ın, bazı davalarını takip ediyordum. Kılıç beni Munzur Dağları'na davet etti. Bir arkadaşımla Tunceli'ye gittik. Köyde o zaman sarışın bir çocuk vardı, ilkokul ikiye gidiyordu, onu kucağıma alıp sevmiştim. Bu çocuk, Türk- Alman Dostluk Federasyonu Başkanlığı yapan Ali Kılıç'tı. Kılıç'lar, üç kuşaktır dostumdur."

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanı olan Ude, ilçedeki tüm etkinliklere katılıyor. Kılıç'la birlikte sahneye çıkıp Maltepeliler'e sesleniyor.

MEVLÜT YÜKSEL