Milat 10 Ağustos

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da halka seslendi. "1992'de, Nevruz'da 40 kişinin ölümünün arkasında kimler varsa 17 Aralık'ın arkasında da aynı isimler var" dedi. 10 Ağustos'un milat olacağını vurgulayarak herkesi sandığa davet etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2014 Güncelleme 27 Temmuz 2014, 00:13
Milat 10 Ağustos

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci çerçevesinde Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, yaklaşık iki saat gecikmeli geldiği Diyarbakır'da, 40 derecenin üzerindeki sıcağa rağmen meydanı dolduran kalabalığa yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:
DAVAM DİYARBAKIR: Yol arkadaşım Diyarbakır, kardeşlerim, derdim, davam, hasretim Diyarbakır. Senin toprağına bereket katan enbiyayı, sahabei ikramı tüm gönül dostlarını selamlıyorum. Senin şanlı tarihini selamlıyorum. Rabbim sizi acıdan, kederden uzak tutsun. Kardeşliğimiz, yol arkadaşlığımız dini olsun.
GAZZE TEŞEKKÜRÜ: Duydum ki, Diyarbakır Gazze'ye destek için miting yapmış. Mazlumların yanında olduğun için sana teşekkür ediyorum. 30 Mart'ta Diyarbakır yüzde 35 ile desteğini sürdürdü, oyunu bozdu, bizlere sahip çıktı. Haksızlık karşısında eğilmediğin için teşekkür ediyorum. Pensilvanya ihanet şebekesinin tuzağını bozduğun için şükranlarımı sunuyorum.
AYNI TEZGAH: 77 milyonun birbiri ile kucaklaşmasından birileri rahatsız oldu. Çözüm sürecini hedef aldılar. Gezi olaylarının arkasındakileri, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin arkasındakileri siz çok iyi tanıyorsunuz. Faili meçhullerin, 1992 Nevruz'da 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık darbe girişimin arkasında aynı kişiler var. Bütün bunlara rağmen dik durduk yola devam ettik.
ESKİ TÜRKİYE'Yİ İSTİYOR: Biz Pensilvanya ihanet şebekesi ile hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz. Onlar Türkiye'yi, eski Türkiye'ye, annelerin gözyaşlarının, kanın aktığı, Diyarbakır zindanında feryatların koptuğu günlere döndürmek istiyorlardı. Tuzakların üzerinde tuzak vardır. Rabbim bu tuzakları darmadağın etti. Şimdi aynı koalisyon bir kez daha ortaya çıktı, piyasaya sürdükleri 'çatı adayı' ile eski Türkiye hayali kurmaya başladılar.
HAYATI ADAM SATMAK OLAN PENSİLVANYA: Kimin kiminle iş tuttuğunu ittifak yaptığını sizler de görüyorsunuz. Kürt kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden CHP yine sahnede, milliyetçiliği ırkçılık olarak anlayan MHP sahnede, gerilimden kandan medet uman HDP sahnede. Hayatları sırttan adam hançerlemekle geçmiş ırkçı Pensilvanya sahnede. Bunlar bir araya geldiler. Yasaklardan, zulümden medet uman ne kadar odak varsa bir araya geldiler.
ŞERBETİ YOK VERMEYE: CHP, MHP, Türkiye'den bihaber ortak aday çıkarttı. Batıya gidiyor ırkçı oluyor, buraya geliyor buranın nabzına göre şerbet vermek istiyor ama şerbeti yok vermeye... Hacı Bektaş-a gidiyor, din derslerinin zorunlu olmasından şikayet ediyor. Niye rahatsız oluyorsun?
HDP, DOĞU'NUN CHP'Sİ: Bu HDP doğunun CHP'si olmaya çalışıyor. Farklı olanı sindiriyor. Dağa çocuklar kaçırılan anneleri rencide edecek kadar vicdansızlar. BDP'nin adayı, "Bu anneler, MİT'ten para alarak o eylemleri yapıyor" dedi. Sen satılmış olabilirsin ama o anneler satılmış değil öyle bilesin, bunların annelere bakışı bu.
CANIMIZI KOYDUK: Biz çözüm sürecine canımızı koyduk. Süreci baltalamak için engeller çıkardıklar, dik durduk. Türkiye'yi kuruluş ruhuna kavuşturuyoruz. Kimlikler, klavyeler, diller üzerindeki, siyasetin üzerindeki baskıyı kaldırdık. 10 Ağustos bir dönüm noktasıdır. İnşallah düşmanların kaybedeceği bir seçime giriyoruz.

Oyunuz çözüme destek olacak

CHP Kürt meselesinin, Dersim'in mimarıdır. İşte HDP gitti bu CHP ile ittifak arayışına girdi! Diyarbakır'dan bu adaya oy çıkamayacaktır. CHP, MHP HDP'ye verilecek her oy eski Türkiye'ye verilecektir!, şahsıma vereceğiniz her oy çözüm sürecine destek olacaktır. 10 Ağustos Türkiye için milattır. Mutlaka sandığa gidin!

Mehmet Ali BERBER