Gereken yapılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde paralel yapılanmaya ilişkin olarak Milli Güvenlik Kurulu'nda karar alındığını doğrulayarak, 'Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan yanlışlıklar görmemezlikten gelinemez' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2014 Güncelleme 04 Mayıs 2014, 00:00
Gereken yapılacak

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin "TSK'da paralel temizlik olacak mı? Milli Güvenlik Kurulu'nda orduya sızmış paralel yapı unsurlarının YAŞ kararlarıyla ihraç edileceklerine ilişkin karar alındı mı?" sorularına net cevaplar verdi:

TELEFON dinlemeleri, çeşitli biliyorsunuz son dönemlerde ortaya çıkan hususlar. Bütün bunlarla mücadelede hukuk devletinde hukuk mücadelesi içerisinde olur. Milli Güvenlik Kurulu da hukukla bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa'nın kanunların dışında değildir.

YANLIŞLAR tabii ki görmezlikten gelinemez ama yanlışlarla da mücadeleler hukuk çerçevesinde olur. Onun için gelişi güzel herhangi bir işlem, suçu olmayan insanlara böyle bir şey söz konusu olmaz ama yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların da üstünün kapatılmasını hiç kimsenin tabii beklememesi gerekir.

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimiyle ilgili takvimin işlediğini söyledim. Bununla ilgili tartışmalar gayet tabii. Sayın Başbakanla bu konuları kendi aramızda konuştuk. Onu söyleyeyim. Günü gelince de yapılacak açıklamaları duyarsınız.

TÜRKİYE'deki basın özgürlüğü önemli. Basın özgürlüğü demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden birisidir. Bu yöndeki eleştirileri hep dikkate almamızda fayda vardır çünkü Türkiye'nin üzerine herhangi bir şekilde başarılarını gölgeletmemiz lazım.