AK Parti'lilerden Kılıç’a sert tepki

Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın hükümete yönelik eleştirilerine AK Parti’li vekiller sert tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2014, 15:07
AK Parti’lilerden Kılıç’a sert tepki

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki yargı kararlarını tanımayan Twitter'a uygulanan yaptırımı savunup hükümeti eleştiren Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a AK Parti'li vekillerden sert tepki geldi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Twitter binlerce iletişim aracından bir tanesi dolayısıyla herkes kendi haddini bilmeli, nitekim biraz hizaya geldi" dedi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar , "Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir" dedi.


Bir yerde ifade özgürlüğü konuşulurken, bir yerde de "onur, şeref ve insanların kişilik hakları" olduğunu dile getiren Burhan Kuzu, "Ben onuru tercih ediyorum. Çünkü ifadeyi her yolla kullanabilirim. Onur ya var ya yoktur bir insanda. Twitter olsa da olmasa da olur o manada. Twitter binlerce iletişim aracından bir tanesi dolayısıyla herkes kendi haddini bilmeli, nitekim biraz hizaya geldi" şeklinde konuştu.

"BU BİR ÇELİŞKİ"
Twitter'ın bütün dünyanın mahkeme kararlarını tanımasına karşın Türkiye'dekileri tanımadığını ifade eden Kuzu, başvurusunun bir anlamda Anayasa Mahkemesinin çelişkisini de ortaya koymak olduğunu bildirdi.

Kuzu, "Bu bir çelişkidir. Bir tarafta süreç bitmeden o yola gidiliyor. Ama ben de normal yolumu bitirerek gittim. Bekliyorum, hayırlısı bakalım nasıl bir karar çıkar" açıklamasını yaptı.

Anayasa Mahkemesinin aldığı kararların eleştirilebileceğini belirten Kuzu, bunun mahkeme başkanının şahsıyla alakalı bir durum olmadığını söyledi.

"KILIÇ ABÜLLATİF ŞENERLEŞTİ"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarına sert tepki gösterirken, ""Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir. Haşim Kılıç'ın açıklamaları Başbakanın Cumhurbaşkanı olmasını daha zorunlu hale getirmiştir. Çankaya seçimi yeni istiklal mücadelesinin en önemli evresidir" dedi.


"CÜBBEYİ ÇIKART SİYASETE GİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Yakışıksız ve sığ değerlendirmeler. Bu işler cübbeyle olmaz, cübbesini çıkartsın siyasete girsin" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise, "Vural Savaş'ın da son konuşması çok sertti! Ah şu emeklilik... Yargıya güvensizlikte,yargının siyasallaşmasında yargının hiç payı yokmuş gibi davranılması hukukçu kimliğiyle örtüşmemenin ötesinde ayıptır" dedi.